crea

dinsdag 26 maart 2013

Brood met zonnebloem- en pompoenpitten


Omdat ik nog zonnebloem- en pompoenpitten in voorraad had en omdat ik niet altijd hetzelfde brood wil bakken werd het vandaag dit brood.

Dit heb je nodig voor 1 groot brood:


  • 500 g bloem
  • 300 g water
  •  10 g gist
  • 8 g zout
  • 10 g vetstof
  • 60 g zonnebloempitten
  • 20 g pompoenpitten


bereiding: (met de machine)


  • los de gist op in het water
  • start de machine en voeg langzaam een derde van de bloem, het zout en dan de rest van de bloem toe
  • voeg de vetstof toe als het deeg gevormd is
  • laat de machine gedurende 8' in een trage versnelling kneden
  • voeg dan de pitten toe, vorm een bol en laat 30 ' rijzen 
  • druk het deeg plat en bol het opnieuw op
  • laat de bol 15 ' rijzen 
  • vorm het brood lang of rond en leg het op een ingevette bakplaat of in een ingevette bakvorm
  • dek het af met een doek met plasticfolie erover en laat nog 60 ' rijzen
  • bak het af op 220 ° C gedurende 45 ' 


recept: Basic broodjes en koeken. Frank Deldaele

2 opmerkingen:

  1. Dag Emmy dat brood zal wel lekker zijn. Ik krijg er honger van! gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is inderdaad lekker, ik ga het meer bakken.

    BeantwoordenVerwijderen