Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 4 appels
- 1/2de knolselder
- 2 stengels bleekselderij
- 200 g mimolettekaas ( of cheddar )
- 400 ml room
- 2 eieren
- 125 g rozijnen
- sap van 1 citroen
- boter
- nootmuskaat, zout en peper
- 200 g gebakken spekblokjes
Bereidingswijze:
- maak de selderijstengels schoon en snij ze in boogjes
- schil de appels, snij ze in partjes en besprenkel meteen met citroensap
- schil de knolselder, snij hem in blokjes en besprenkel met citroensap
- blancheer de knolselder 8 tot 10 minuten in kokend gezouten water. Voeg de selderijboogjes toe en kook ze 5 minuten mee.
- verwarm de oven voor op 200 °C
- beboter de ovenschaal
- klop de eieren los met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- smelt in een pan een klont boter. Doe er de appels bij en laat aan beide kanten kleuren.
- leg in de schaal afwisselend laagjes selder, appel,spekjes en rozijnen.
- giet er het eimengsel over
- beleg met plakjes kaas en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven
recept: Libelle
In plaats van room gebruikte ik soja light cuisine
In plaats van room gebruikte ik soja light cuisine
hallo, zag dat je mijn nieuwe volger was en dacht laat ik eens een kijkje nemen op je blog ziet er erg leuk uit ik ga je volgen zo nu en dan
BeantwoordenVerwijderenen bedankt dat je mijn blog bezocht groetjes leon10
blog tumbles into wonderland!