Dit heb je nodig voor 6 - 8 personen:
- 125 g maïsolie
- 3 middelgrote wortelen
- 400 g suiker
- 320 g bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 4 eieren
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 100 g suiker
bereiding:
- rasp de wortelen
- meng de eieren met de olie en voeg er de wortelen aan toe
- meng er de suiker onder
- voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng tot een gladde massa
- bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C
- meng voor de saus alle ingrediënten en zet op het vuur
- roer tot alles goed gemengd is
- laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm
- ontvorm, giet de saus erover en laat volledig afkoelen
- In plaats van bloem en bakpoeder nam ik zelfrijzende bloem.
- de chocoladesaus verving ik door chocoladeglazuur:
Ik versierde de cake met worteltjes van marsepein en die maak je zo:
- kneed 50 g marsepein met 15 g bloemsuiker, 2 druppels rode en 3 druppels gele voedingskleurstof.
- rol in de handpalmen kleine bolletjes die je dan tot worteltjes vormt
- steek pistachenootje bovenop het worteltje en leg ze in de nog vochtige chocolade
De taart is voor 6 tot 8 personen maar je hebt zeker voldoende voor 12 personen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten