Enkele weken geleden bakte ik dit notenbrood als één van de broden om te eten met verschillende kaassoorten. Het is de eerste keer dat ik het bakte en het is zeker voor herhaling vatbaar.
Dit heb je nodig voor twee kleine broodjes of één groot brood:
- 600 g fijn tarwemeel
- 360 g koud water
- 36 g verse gist
- 10 g boter
- 10 g zout
- 200 g noten
- los de gist op in de vloeistof
- start de machine en voeg langzaam één derde van de bloem, het zout en de rest van de bloem toe
- voeg de boter toe als het deeg is gevormd
- laat de machine gedurende ongeveer 5 minuten in een hoge versnelling kneden
- hak de noten en meng ze onmiddellijk na het kneden door het deeg
- bol het deeg op en laat 30' rijzen
- druk het deeg plat en vorm opnieuw een bol
- laat terug tussen 2 doeken met plasticfolie erover 15' rijzen
- vorm het brood, lang of rond, en plaats het op een ingevette plaat of in een vorm
- laat 60' rijzen
- bak af op 220 °C, voor broden van ca 920 g deeg gedurende 45' en voor broden van 480 g deeg 35'
- leg na het bakken het brood onmiddellijk op een rooster om af te koelen
recept: Basic brood van Frank Deldaele
Ik gebruikte een notenmengeling: walnoten, hazelnoten en pecannoten
De auteur geeft in zijn ingrediëntenlijst ook 10 g bereidingsmiddel aan maar bij gebrek verving ik het door 10 g boter.
In totaal dus 20 g boter voor dit recept.
Ik hakte de noten niet maar deed ze in een plastic zak en brak ze door er met een deegrol over te gaan.
Mmmmmmmmm..............de la bonne recette !!!
BeantwoordenVerwijderenEt votre blog est MAGNIFIQUE !! Et mentenant je suis votre nouveau membre !! Et j'espère que vous allé aimer mon blog aussi !!
Bonne semaine!!
xxx Maria xxx
oh dat zit er mooi en lekker uit dat notenbrood ook erg leuk voor straks bij de paas brunch met pasen straks groetjes leon10
BeantwoordenVerwijderen