crea

zaterdag 29 december 2012

Flan van knolselder met paddestoelensaus


Dit is een gerechtje dat je als warm voor- of tussengerecht kan presenteren. Het is gemakkelijk op voorhand  te maken en je warmt het terug op vooraleer je het opdient. Dat is altijd  handig als je met een hele groep samen bent en het verkort de tijd die je in de keuken doorbrengt. Ik verander als eens iets in de samenstelling van een gerecht en zo ook nu weer. Een flan leerde ik maken tijdens een kookles in De Vlaspit en het sausje vond ik in de extra editie " 100 toprecepten feestklassiekers " van Weekend Knack.

Zo maak je de knolselderflan: ( voor 6 personen )
  • schil de knolselder , snijd in kleine blokjes, weeg 500 g af en kook gaar
  • pureer de knolselder en meng er 4 eieren en 0,5 dl room onder en kruid goed met peper en zout
  • beboter kleine ( silicone ) vormpjes en vul ze met het mengsel
  • gaar ze gedurende 20 minuten in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 170 °C
  • het garen kan ook in een microgolfoven : 3,5 min op 500 W, 2,5 min op 300 W
  • Controleer de gaarheid met de munt van een mes of priem.
paddestoelensaus: ( voor 6 personen )
Ontvorm de flans op borden en giet de saus eromheen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten