Dit is een gerechtje dat je als warm voor- of tussengerecht kan presenteren. Het is gemakkelijk op voorhand te maken en je warmt het terug op vooraleer je het opdient. Dat is altijd handig als je met een hele groep samen bent en het verkort de tijd die je in de keuken doorbrengt. Ik verander als eens iets in de samenstelling van een gerecht en zo ook nu weer. Een flan leerde ik maken tijdens een kookles in De Vlaspit en het sausje vond ik in de extra editie " 100 toprecepten feestklassiekers " van Weekend Knack.
- schil de knolselder , snijd in kleine blokjes, weeg 500 g af en kook gaar
- pureer de knolselder en meng er 4 eieren en 0,5 dl room onder en kruid goed met peper en zout
- beboter kleine ( silicone ) vormpjes en vul ze met het mengsel
- gaar ze gedurende 20 minuten in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 170 °C
- het garen kan ook in een microgolfoven : 3,5 min op 500 W, 2,5 min op 300 W
- Controleer de gaarheid met de munt van een mes of priem.
paddestoelensaus: ( voor 6 personen )
- maak 450 g gemengde paddestoelen ( bv. cantharellen, eekhoorntjesbrood, hoorn des overvloeds,...)
- schoon, was ze en dep ze droog. Snij de grootste exemplaren in kleine stukken. Pel 1 teentje knoflook, snipper fijn en bak glazig in wat olijfolie.
- doe de paddestoelen erbij en bak een paar minuten.
- blus met 225 ml witte wijn
- voeg 225 ml room toe en laat inkoken tot een romige saus.
- kruid met peper en zout.
Ontvorm de flans op borden en giet de saus eromheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten