Dit heb je nodig:
- 120 g bloem
- 1/2 zakje gedroogde gist
- 2 eieren
- 7 cl melk
- 7 dl olie
- peper en zout
- 80 g geraspte gruyèrekaas
- 80 g spek of gedroogde hesp
- een mini muffinvorm
bereiding:
- snijd de salami in kleine stukjes
- klop de eieren luchtig en voeg de olie en melk toe
- meng met de bloem, kaas en de salami
- kruid met peper en zout
- voeg er de gedroogde gist aan toe en meng goed
- vet de muffinvorm in en vul de vormpjes met 2/3de van het deeg
- laat ze bakken in ongeveer 15 min op 180°C
- controleer de gaarheid door er met de punt van een mes of priem in te prikken, als die er droog uitkomt dan in het gebakje gaar.
- ontvorm en laat afkoelen.
Als je het deeg gekruid hebt, proef dan even, het mag hartig zijn
Ik verving het spek door salami.
Uit : Mini cakes, apéritifs et gourmandises. Ilona Chovancova.
Ik verving het spek door salami.
Uit : Mini cakes, apéritifs et gourmandises. Ilona Chovancova.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten