crea

woensdag 10 februari 2021

Madeleines met limoen, framboos en ruby chocolade

 Omdat ik wel eens madeleines wilde bakken zocht ik op het internet naar mogelijke bakvormen . Zo vond ik een madeleine bakplaat in de vorm van en sint-Jacobs schelp. Waarom kiezen voor de traditonele vorm? Deze schelpmodelletjes vond ik wel apart, dus schafte ik ze aan en daarbij ook een silicone vorm voor traditionele mini-madeleintjes. 



Het recept voor 'madeleines met limoen ' komt van Roger van Damme, voor Njam.  Ik voegde nog iets extra's toe. In elk vormpje duwde ik een framboos en werkte de gebakjes af met ruby-chocolade





Voor het glazuur smelt je 120 g ruby-chocolade met 1 eetlepel kokosolie (bij gebrek aan, gebruikte ik maïsolie)  in een pannetje, au bain-marie. Eenmaal de chocolade goed gesmolten en vloeibaar, bestrijk je de madeleines ermee met een kwast. Versier ze eventueel en een schilfer witte chocolade en een suikerparel.







4 opmerkingen:

  1. Njammie. Ik heb ook een madeleine vorm gekocht, je doet me eraan denken om dit weekend weer eens madeleintjes te bakken.
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Sofie, veel succes. Dit is echt een top-recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauwwww... Bij het zoeken naar een broodvorm kwam ik gisteren toevallig madelaine bakvormen tegen ☺️

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh mijn nichtje is een bakwonder!!
    Soms wil ik wel een vlieg zijn als ze aan het bakken is,
    daar in haar keukentje gebeuren soms mirakels.
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen