Iedereen kent wel het tiramisu dessert. Voor het bakken van deze muffins worden dezelfde ingrediënten gebruikt zoals likeur, espresso, cacao en een fijne mascarponecrème. Ondanks dat ze heel gemakkelijk te maken zijn zorgen ze voor een uitzonderlijke smaakbelevenis. Alles van tiramisu in de vorm van een cupcake.
- papieren muffinvormpjes
- een muffin bakplaat
- 180 g zachte boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 120 ml melk
- 2 el amaretto
- 180 g bloem
- 100 g gemalen amandelen
- 1 snufje zout
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 tl instant espressopoeder
- 1 1/2 tl cacaopoeder
- Voor de topping:
- 225 g slagroom
- 1 pakje slagroomverstevigerr
- 1 pakje vanillesuiker
- 225 g mascarpone
- 50 g poedersuiker
- cacaopoeder voor de afwerking
- 100 g pure chocolade
- 50 g slagroom
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 180°C , boven- en onderwarmte
- zet de papieren vormpjes in de holtes van de muffinplaat
- klop de boter met de suiker en het zout crèmig
- meng de eieren met de melk en de amaretto
- meng de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder samen
- roer nu de eiermix met het bloemmengsel en de botermassa
- los het espresso-en cacaopoeder op in 1-2 el heet water en roer deze oplossing onder het deeg
- vul de muffinvormpjes bijna volledig met het deeg
- bak de muffins ongeveer 25 minuten goudbruin
- haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- hak de pure chocolade fijn en doe ze in een kommetje
- verwarm de room, giet die over de chocolade en roer tot die is opgelost
- doop de bovenkant van elk gebakje in de gesmolten chocolade
- klop voor de topping de room met de roomversteviger en de vanillesuiker stijf
- roer de mascarpone met de poedersuiker tot een crème
- meng om en om de room met de mascarpone
- vul een spuitzak met de mascarponeroom en spuit kleine toefjes op elke muffin
- bestrooi net voor het opdienen de cupcakes met cacaopoeder
Recept: Sweat Dreams . Januari en februari (1) 021
Geen opmerkingen:
Een reactie posten