crea

donderdag 2 mei 2019

Tiramisugebak

Voor dit fris, luchtig Italiaans gebak heb je een springvorm nodig van 26 cm doormeter of wil je een gebak van ca. 32 stukken dan verdubbel je de ingrediënten en bak je in een rechthoekige vorm van ca. 35 x 40 cm.




Dit heb je nodig:

  • 125 g zachte boter + een beetje voor de vorm
  • 187 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 125 g bloem 
  • 50 g gemalen amandelen
  • 8 g bakpoeder
  • 375 g mascarpone
  • 375 g magere kwark ( platte kaas )
  • 1 zakje slagroomversteviger ( bijb. Klop-Fix)
  • 1,5 el koude espresso
  • 1 el amaretto
  • 125 g amarettini ( Italiaanse amandelkoekjes )
  • 1 à 2 el cacao




Bereiding:
  • roer de boter, 100 suiker en een half zakje vanillesuiker romig
  • roer de eieren er één voor één doorheen
  • roer 50 ml slagroom er onder
  • meng de bloem met de amandelen en het bakpoeder en roer kort door het botermengsel
  • beboter de bakvorm, bestuif hem met bloem en verdeel het beslag over de bodem
  • bak de taartbodem in ca. 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175° C of 150 ° hete lucht. controleer de gaarheid.
  • snijd de bodem los van de rand van de bakvorm en laat afkoelen in de vorm
  • roer de mascarpone, 87 g suiker, de andere helft van de vanillesuiker en de kwark door elkaar
  • klop 100 ml slagroom stijf terwijl je de slagroomversteviger toevoegt.
  • spatel de slagroom door het mascarponemengsel
  • stort het gebak op een taartschotel, verwijder de bodem van de bakvorm en plaats de ring terug rond de gebakken bodem
  • roer de espresso en de amaretto door elkaar en bestrijk de afgekoelde taartbodem ermee
  • bestrijk de bodem met de helft van het mascarponemengsel
  • verdeel de amarettini erover, druk ze licht aan en bedek ze met de rest van het mengsel
  • zet het gebak minstens 2 uur in de koelkast
  • bestrooi het gebak voor het opdienen met cacao
Recept: Taartenhits : koken & genieten

4 opmerkingen:

  1. Aha daar heb ik op gewacht! Heerlijk gebak en andere 'lekkerdingen' die je maakt, ben fan van uw kookkunsten en presentaties.
    Lieve groetjes bi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is lief bi, we gaan proberen weer af en toe te bakken en erover te berichten.
      Liefs

      Verwijderen
  2. Njammie... en als ik het zo lees, lijkt het me of ik het nog zou kunnen ook. Fan van tiramisu en dus het proberen waard. Ik ben benieuwd. Hopelijk ben ik niet te euforisch.;-)

    BeantwoordenVerwijderen