Dit heb je nodig: ( voor 8 à 10 glazen van ca 200 g)
- 1 kg appels ( gewassen en in stukken gesneden gewogen )
- 1,2 kg kweeperen , voorbereid gewogen: was de kweeperen, wrijf de viltachtige laag eraf en snij ze in stukken
- sap van een halve citroen
- een stokje kaneel
- 1 kg geleisuiker
- water
Bereiding:
- doe de appel- en kweepeerstukken in een grote kookpot, voeg het citroensap erbij en het kaneelstokje
- giet er water bij tot alles bedekt is
- breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur koken tot de vruchten zacht zijn
- giet het sap en de vruchten door een doek die je boven een grote beker hangt en laat alles uitlekken en afkoelen. verwijder het kaneelstokje. Pers dan de vruchten in het doek uit
- meet 1 liter sap af en doe dit samen met 1 kg geleisuiker in een grote kookpot
- breng aan de kook en laat dan al roerende 4 minuten goed doorkoken
- schep eventueel het schuim van de gelei, giet hem gloeiend in de potten en sluit ze onmiddellijk af
Bron: Land, Die besten Rezepte Herbst & Winter 2018. ( aangepast )
Mmmmm... mooie foto's en wat een mooi handschrift heb jij toch!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de complementen van een toekomstig fotograaf! :)
Verwijderenmooi handschrift? Alé vooruit, maar zelf besef je dat niet hè.
Dit jaar ook voor het eerst kweepeergelei gemaakt. Mooie kleur heeft die gelei!
BeantwoordenVerwijderen