Dit heb je nodig voor een vorm van 20 cm doormeter:
- 250 g bosbessen ( diepvries )
- 75 g boter
- 150 g volkorenkoekjes
- olie om in te vetten
- 6 blaadjes gelatine
- 250 g mascarpone
- 100 g suiker + wat extra
- 150 g yoghurt
- sap van 1 citroen
- 450 ml slagroom
- 100 g verse frambozen
Bereiding:
- smelt de boter en laat die even afkoelen
- maal de koekjes fijn in een hakmachientje of doe ze in een diepvrieszak, sluit de zak en rol er met een deegroller of fles overheen om de koekjes te verkruimelen
- kneed de kruimels met de boter door elkaar
- vet de bodem van een schaal en de binnenkant van een hoge taartring (20 cm) in en druk het mengsel op de bodem stevig aan
- zet ca. 30 minuten in de koelkast
- laat de bosbessen ontdooien
- week de gelatine in koud water
- meng de bosbessen, de mascarpone en de suiker met een spatel goed door elkaar
- roer de yoghurt en het citroensap erdoorheen
- klop 250 ml slagroom stijf
- knijp de gelatine uit en smelt hem in een pannetje op laag vuur
- roer er 2 el bosbessencrème door en spatel het gelatinemengsel door de rest van de crème
- schep de slagroom erdoorheen
- verdeel de mousse over de koekjesbodem
- laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast
- neem de taart uit de koelkast en verwijder de taartring
- klop 200 ml slagroom stijf en voeg al kloppende wat suiker toe naar smaak
- doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met gekartelde tuit en spuit toefjes room op de bovenkant van de taart
- zet een framboos op elk van de roomtoefjes
Recept ( aangepast ): Taartenhits, koken & genieten ; toppers van taarten !
Deze ziet er weer super lekker uit en ga ik deze week eens uitproberen. Bedankt alvast voor het recept Emmy!
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes, Tinne
Laat het smaken Tinne.
VerwijderenLiefs, Emmy
Dit ga ik kunnen! Dit moet ik kunnen! Manman wat ziet er dat mooi en lekker uit! En duidelijk ook alles weer in de sacoche ten huize Ymmeke? :-)
BeantwoordenVerwijderenDat gaaat je lukken. Alles ok hier!
VerwijderenDeze bosbessen taart brengt verkoeling met zo 'n warm weer!
BeantwoordenVerwijderenGeweldig uw porseleinen borden, ze 'matchen' goed met het gebak.
gr bi
Bedankt Bi.
VerwijderenMmmmm... klinkt eenvoudig en heeerlijk! Er komt alleen zo weinig uit mijn kokshanden op het moment... té warm....
BeantwoordenVerwijderen