Voor deze kleine quiche heb je een bakvorm met losse bodem nodig van 20 cm en een hoogte van 4 cm.
Er is weinig voorbereiding aan en het bladerdeeg koop je kant en klaar.
Dit heb je nodig:
- 1 rol bladerdeeg
- 70 g lenteuitjes
- 70 g kerstomaatjes
- 70 g broccoli
- 40 g gekookte ham
- 100 g gemalen (berg) kaas
- 2 el room of licht room
- 3eieren
- peper en zout
- een snuifje suiker
Bereiding:
- was de groenten
- snij de lenteuitjes in fijne schijfjes
- verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze 2 minuten , laat ze uitlekken en afkoelen
- snij de ham in kleine reepjes
- meng de groenten in een schaal met de ham en de gemalen kaas
- klop de eieren met de room op en kruid naar smaak met peper en zout en het snuifje suiker
- verwarm de oven voor op 180 °C hete lucht
- vet de bakvorm in en leg er het bladerdeeg in, vouw het overhangende deeg tegen de rand naar binnen
- giet het groenten-ham mengsel op het bladerdeeg
- giet het eier-room beslag over de vulling
- laat alles 30 à 40 minuten bakken
- neem quiche uit de vorm en laat hem even rusten op een rooster
- dien de quiche warm of koud op
In plaats van kerstomaatjes nam ik geroosterde paprika.
Recept: Land Edition. 05/ 13
Lekker! Ook een vorm waar de bodem los in ligt? Mooi dik worden de stukken zo in een kleinere vorm!
BeantwoordenVerwijderenJa, een vorm met een losse bodem, is gemakkelijk hè
Verwijderenhij ziet er heerlijk uit
BeantwoordenVerwijderenik vind 'm niet op je pinterest bord. Wilde 'm graag bewaren (en binnenkort gaan maken)
BeantwoordenVerwijderenHij staat nu op het bord. Succes!
BeantwoordenVerwijderendank je!
VerwijderenWat een lekker recept, ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIn haar 'magishe' keukentje wordt er gekookt en heerlijke taarten gemaakt maar ook een lekker groenten quiche.
BeantwoordenVerwijderenIk zie haar al zwaaien met haar toverstokje over de gerechten voor die in de oven gaan :)
Gr bi