crea

zondag 17 september 2017

Mediteraan gebak zonder deeg

Dit hartig gebak lijkt op een quiche maar dan zonder het deeg. Heel eenvoudig te bereiden en nog lekker ook.


Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika's
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 kerstomaatjes
  • 120 g bloem
  • 1 dl melk
  • 3 eieren
  • 2 el room
  • 2 bollen mozzarella
  • 30 g geraspte kaas
  • 40 g pijnboompitten
  • olijfolie
  • muskaatnoot, zout en peper
  • enkele takjes basilicum

Bereiding:
  • was de groenten en snijd ze in kleine blokjes, halveer de tomaatjes
  • laat de fijngesneden ui en knoflook een 3-tal minuten stoven in wat olijfolie en doe ze in een kommetje
  • laat ook de rest van de groenten een 10-tal minuten stoven in olie en zet van het vuur
  • verwarm de oven voor op 200°C 
  • bekleed de bakvorm met bakpapier 
  • klop de eieren met de melk en de room
  • voeg de bloem en de gemalen kaas toe en meng goed
  • kruid naar smaak met zout, peper en nootmuskaat 
  • meng er de ui,knoflook en de groenten onder
  • giet alles in de bakvorm
  • strooi er de in stukjes gesneden basilicum en de pijnboompitten over, leg de kerstomaatjes en de in schijfjes gesneden mozzarella er op en schuif de schaal in de oven
  • laat ongeveer 35 à 40 minuten bakken
  • je kan het gebak serveren met groene pesto en gegrild stokbrood.
Recept: Maxi Hors-serie cuisine , été 2017

5 opmerkingen:

  1. Gewoon kei lekker! Dat kan niet anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm... dit zou ik zomaar eens kunnen maken binnenkort... Verrukkelijk, lijkt me! Manlief is niet zo dol op (veel) gesmolten kaas en room, maar volgens mij valt het best mee als ik de hoeveelheid mozarella wat terugschroef... Of is het echt lekkere er dan juist vanaf?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat het lekker blijft Sandra met meer en/of minder kaas. Als de groenten goed gekruid zijn geven die ook veel smaak. En de mozzarella leg je op één helft, dan is iedereen tevreden, me dunkt. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat wordt weer smullen, echt een heerlijk recept! helemaal mijn ding .
    Ik heb net puntpaprika soep gemaakt met gehaktballetjes .
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmh, looks and sounds very yummy! Thanks for sharing :-). Groetjes, Nata

    BeantwoordenVerwijderen