Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 2 rode paprika's
- 1 ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 20 kerstomaatjes
- 120 g bloem
- 1 dl melk
- 3 eieren
- 2 el room
- 2 bollen mozzarella
- 30 g geraspte kaas
- 40 g pijnboompitten
- olijfolie
- muskaatnoot, zout en peper
- enkele takjes basilicum
Bereiding:
- was de groenten en snijd ze in kleine blokjes, halveer de tomaatjes
- laat de fijngesneden ui en knoflook een 3-tal minuten stoven in wat olijfolie en doe ze in een kommetje
- laat ook de rest van de groenten een 10-tal minuten stoven in olie en zet van het vuur
- verwarm de oven voor op 200°C
- bekleed de bakvorm met bakpapier
- klop de eieren met de melk en de room
- voeg de bloem en de gemalen kaas toe en meng goed
- kruid naar smaak met zout, peper en nootmuskaat
- meng er de ui,knoflook en de groenten onder
- giet alles in de bakvorm
- strooi er de in stukjes gesneden basilicum en de pijnboompitten over, leg de kerstomaatjes en de in schijfjes gesneden mozzarella er op en schuif de schaal in de oven
- laat ongeveer 35 à 40 minuten bakken
- je kan het gebak serveren met groene pesto en gegrild stokbrood.
Recept: Maxi Hors-serie cuisine , été 2017