crea

woensdag 19 juli 2017

Mousse van rode vruchten

Een ideaal fris dessert voor de zomer boordevol rode vruchten.


Dit heb je nodig:

  • 300 g gemengde rode vruchten ( aardbeien, frambozen, rode bessen ) + enkele voor de afwerking
  • 60 g bloemsuiker
  • 60 g witte kaas ( platte kaas )
  • 3 blaadjes gelatine ( 6 g )
  • 2,5 dl slagroom

Bereiding:
  • laat de gelatine weken in koud water
  • was de vruchten en mix de meerderheid 
  • snijd de overige vruchten in kleine stukjes
  • verwarm de gemixte vruchten en los er de gelatine in op
  • meng er de witte kaas en de stukjes fruit er onder
  • klop de slagroom met de bloemsuiker stevig op
  • schep de room voorzichtig onder het fruitmengsel
  • laat de mousse ongeveer 4 rusten in de koelkast
  • versier de mousse met enkele vruchten en dien koud op

2 opmerkingen:

  1. Neem dit heerlijk dessert mee maar buiten, ga rustig zitten en laat dan de smaakpapillen hun werk doen. Dat is puur genieten, is het niet?
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen