crea

vrijdag 21 juli 2017

Meloen met ham en mozzarella



Een zomers voorgerechtje met een knipoog naar het zuiden.



Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 charentaismeloen
  • 150 g mozzarellabolletjes
  • 1 handvol basilicum
  • 80 g parmaham
  • 2 à 3 el citroensap
  • 2 à 3 el honing
  • 4 el olijfolie

Bereiding:
  • snij de meloen in tweeën en verwijder de pitjes
  • schep er bolletjes uit met een bolletjessteker
  • laat de mozzarella uitlekken
  • was het basilicum, dep de blaadjes droog en snij ze fijne reepjes
  • snij de parmaham fijn
  • schik alle ingrediënten in kommetjes
  • meng het citroensap, de olie en de honing en besprenkel alles daarmee
  • dien meteen op



Recept: Knack Weekend , lente 2016 Nr 51

3 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Die meloen.... kan me niet herinneren die ooit in de winkel te hebben gezien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toch Sandra, maar je kijkt bij het kopen van een meloen niet altijd naar de naam ervan. En je kan hem ook altijd vervangen door een andere zoet smakende meloen.

      Verwijderen