Dit heb je nodig:
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 200 g feta, in blokjes
- 80 g gemengde olijven
- 4 eieren
- 200 g gesmolten boter
- 250 g zelfrijzende bloem
- 1 tl salie, peper en zout
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 180°C
- snij de paprika's in stukjes
- meng de eieren met de boter en doe er geleidelijk aan de bloem bij
- kruid met peper, zout en salie
- vermeng met de paprika's, feta, olijven en salie
- beboter een bakvorm en bestuif hem met wat bloem
- schep er het mengsel in
- zet 40 min. in de oven ( controleer met een breinaald of prikker of de cake droog in vanbinnen, laat hem indien nodig langer bakken)
- haal de cake uit de vorm, laat afkoelen op een rooster en dien lauw of koud op met een slaatje.
Recept: Libelle
Aha weer een lekkere hartige cake! Die ga ik vandaag nog maken heb er zin in, een vraagje heb je de paprika's geschild? Het is raar dat de feta zijn vorm blijft houden, komt dat misschien door zijn vaste vorm?
BeantwoordenVerwijderengr bi
ha bi, de paprika's heb ik wel geschild en de feta blijft inderdaad in blokjes alhoewel ik dacht dat die zou smelten. Niet dus. groetjes
VerwijderenMmh, yummy!! And easy to make, too. Thanks for the recipe!
BeantwoordenVerwijderenNata xxx