crea

woensdag 14 juni 2017

Panna cotta met kiri en gerookte zalm

Een hartige panna cotta als apéritiefhapje of voorgerecht.


Dit heb je nodig voor 4 personen ( voorgerecht) of 8 à 10 personen ( apéritiefhapje) :

  • 8 porties kirikaas
  • 3 blaadjes gelatine
  • 25 cl melk
  • 25 cl room
  • 1 boeket bieslook
  • 4 schijven gerookte zalm
  • zout en peper van de molen


Bereiding:
  • laat de gelatine weken in koud water
  • giet de melk en de room in een kookpot en voeg er de porties kiri aan toe
  • verwarm de melk en room en laat de kiri erin smelten
  • kruid met peper en zout
  • knijp de gelatine uit en roer hem onder het melk-kaasmengsel
  • versnipper de bieslook maar houd een kleine hoeveelheid apart voor de afwerking
  • roer de bieslook onder de crème 
  • giet de panna cotta in glaasjes
  • laat opstijven in de koelkast
  • werk de glaasjes voor het opdienen af met stukjes gerookte zalm en wat bieslook


6 opmerkingen:

  1. Dat kan alleen maar fantastisch lekker zijn. En ook heel mooi gepresenteerd! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het IS fantastisch lekker! We hebben het mogen proeven! :-)

      Verwijderen
  2. That sounds very interesting and it looks great! Thanks for sharing :-). Groetjes, Nata

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is echt een top gerechtje, heerlijk met de gerookte zalm als afwerking
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan niet anders dan super lekker zijn !!!

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hihihihi, da's even een omschakeling voor mijn hoofd dat alleen maar zoete panna cotta toetjes kent :-)))

    BeantwoordenVerwijderen