Dit heb je nodig voor ongeveer 36 stuks:
- 120 g amandelbroyage 50/50 ( = 50 % amandelen en 50 % poedersuiker )
- 100 g poedersuiker
- vanille
- 40 g bloem
- 100 g boter, gesmolten tot tegen het kookpunt
- 120 g eiwitten ( ongeveer 4 stuks )
- een bakvorm voor kleine muffins
Bereiding:
- meng de amandelbroyage, de poedersuiker, de vanille en de gezeefde bloem door elkaar
- spatel de gesmolten hete boter door het droge mengsel
- klop de eiwitten tot schuim en meng geleidelijk onder het beslag
- vet de bakvormpjes in en vul ze met twee derde met het beslag
- verwarm de oven voor op 200°C en bak af in 12 à 15 minuten
Recept: Basic patisserie, auteur Christophe Declercq
Weer een lekker receptje op mijn lijstje :-)))
BeantwoordenVerwijderenDank je Emmy!
Lieve groetjes, Tinne