Deze week kwam het bakken van muffins ter sprake en dat bracht me op het idee om er aan te beginnen. Het werden muffins met (diepvries) frambozen afgewerkt met wat glazuur.
Hier vind je het recept.
- vul de muffin vormpjes voor de helft met het deeg, leg er dan een bevroren framboos op en vul de vormpjes verder met deeg tot bijna aan de rand.
- leg bovenop elk met deeg gevuld vormpje 3 frambozen
- bak de muffins in een tot 200 °C voorverwarmde oven 25 à 30 minuten. Deze muffins hadden een langere baktijd nodig, (normaal volstaat 18 à 20 min.) waarschijnlijk door de toevoeging van de bevroren vruchten en omdat de vormpjes bijna tot boven toe werden gevuld. De muffins rijzen en bakken dan hoger boven de vorm uit.
- controleer tegen het einde van de baktijd de gaarheid. Steek met een priem in het deeg, als er niets meer aan kleeft, dan zijn de muffins goed.
- Werk de muffins af met glazuur:
- ik maakte me het gemakkelijk deze keer want ik gebruikte kant en klaar gebakglazuur ( Dr. Oetker)
Recept: Basis patisserie . Christophe Declercq
Wat een gezellige foto! Ik word er blij van, die mooie etagère met die overheerlijke muffins! Staat de koffie klaar? :-) gr bi
BeantwoordenVerwijderenJa, Bieke, je bent welkom.
VerwijderenFrambozen.... Heerlijk! Ontzettend leuk trouwens om je glazuur zo te verwerken, in vrolijke zig zagjes :-)
BeantwoordenVerwijderenJe muffins zien er mooi en lekker uit !!!
BeantwoordenVerwijderenAls iets meer tijd hebt ga ik heel je blog een
keer door nemen ...ik heb het snel in beetje door gekeken
zag het er intersant uit ..ik wens je een fijne week toe
Hmmmm :-)
BeantwoordenVerwijderenEn Sandra heeft gelijk, die zig-zagjes maken de muffins extra leuk voor 't oog !!
Dank je wel dames voor jullie lieve opmerkingen.
BeantwoordenVerwijderen