crea

dinsdag 6 mei 2014

Rabarber-kaastaart met amaretttini

Deze heerlijke taart met de frisse, licht zurige smaak van rabarber met verse kaas maakte ik vorig weekend. Je hebt er helemaal geen oven voor nodig want de taart met gelatine moet opstijven in de koelkast.


Dit heb je nodig:
  • een springvorm van ca. 26 cm doormeter
  • olie voor de vorm
  • 100 g + 14 à 16 ( voor de afwerking) amarettini
  • 100 g lange vinger koekjes
  • 125 g boter
  • 750 g rabarber
  • 150 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 el frambozensiroop of grenadine
  • 9 blaadjes gelatine
  • 500 g magere platte kaas ( kwark )
  • 600 ml slagroom
  • 1-2 el frambozengelei
  • groot plastic zakje
rabarber

Bereiding:
  • zet de ring van de springvorm op een taartschaal en bestrijk de schaal binnen de vorm in met olie
  • vul het plastic zakje met de koekjes, sluit de zak en verkruimel de koekjes door er met een deegrol over te rollen
  • kneed de boter en de koekjeskruimels met de deeghaken op de mixer
  • verdeel de deegmassa over de schaal binnen de springvormring, druk goed aan met de vingers
  • verwijder de bladeren van de rabarber en snijd hem in kleine stukjes ( zorg dat er uiteindelijk 450 g overblijft )
  • schep de rabarber in een pan, meng ze met de suiker, 1 zakje vanillesuiker en de frambozensiroop
  • kook de rabarber tot een moes, laat 3 minuten zachtjes doorkoken en vervolgens 5 minuten afkoelen
  • week de gelatine in koud water
  • druk de gelatine uit en laat hem smelten in de warme rabarber
  • laat het geheel afkoelen
  • roer 1 zakje vanillesuiker door de kaas en schep hem door de rabarbermoes
  • zet het rabarber-kaas mengsel ca. 20 minuten in de koelkast tot het begint te geleren ( controleer tijdig)
  • klop 400 ml slagroom stijf en spatel deze door de rabarber-kaascrème
  • verdeel de crème over de taartbodem en zet de taart minstens 12 uur in de koelkast
  • klop 200 ml slagroom stijf en verwarm de frambozengelei een beetje tot hij wat vloeibaar wordt
  • versier de taart met toefjes slagroom en giet er met een lepeltje voorzichtig de gelei over
  • garneer met de amarettini 
recept: Het superdikke taartenboek. ( 1 t/m 5 ) Koken & Genieten

10 opmerkingen:

  1. Whow hoe professioneel ziet die taart er weeral uit! Amarettini is dat iets anders dan amaretto? Hoorde ik nog niet van... maar ja ik ook hé!
    Smakelijk! (maar dat zal al wel te laat zijn denk ik! ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amarettini zijn kleine Italiaanse amandelkoekjes, zoals op de foto

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hola, para mí es una receta curiosa pues no conozco esta planta (ruibarbo), ni la he comido, ni la he visto nunca, así que la he buscado en el google para saber como es.
    No sé como será el sabor de esta tarta pero te ha quedado muy bonita. Me encantaría poder probar un trocito.

    Que pases una buena semana!

    *Pilar*

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Día Pilar, me resulta extraño que usted no sabe esta planta. Es una planta con hojas grandes y de largo robar. Sólo robar utilizado y tiene un sabor muy amargo. Voy a tomar una foto de nuestro arbusto ruibarbo y colocar en mi blog.
      saludos,
      Ymme

      Verwijderen
  4. Prachtig en vast heel erg lekker! Komt op mijn to-do-lijstje!
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt Caroline, deze zou je eens een keertje moeten maken. Ik maakte ze nu al voor de 2de keer en hier vinden ze deze taart ook zalig.
    groetjes, Ymme

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik weet zeker dat dit cheesecake is heerlijk en vers!

    I'm sure this cheesecake is delicious and fresh!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Karine Hendrickx8 juni 2014 om 14:32

    Dit is ook weer een super-lekkere taart!!! En zeker met deze zomerse temperaturen een aanrader! Sinds ik regelmatig op je blog vertoef wordt mijn 'bak'map met favorieten baksels steeds maar dikker. Bedankt voor alle lekkere receptjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Karine, ja deze taart is hier ook één van de favorieten. Ook de kindjes lusten ze graag. En, bedankt om af en toe langs te komen op de blog.

      Verwijderen