Deze tulband smaakt lekker fris met de bosbessen en de rode bessen, maar iedere bessenmengeling is goed en je kan ze diepgevroren of vers gebruiken.
Dit heb je nodig:
- 5 eieren
- 190 g boter + voor het bestrijken van de vorm
- 225 g suiker
- een mespunt zout
- 225 g bloem
- 40 g gemalen amandelen
- 100 g natuuryoghurt
- 150 g gemengde bessen
- poedersuiker
Bereiding:
- breek de eieren en doe het eigeel en het eiwit apart in een kom
- klop de eiwitten stijf met het snuifje zout
- voeg de suiker bij het eigeel en klop tot een crème
- laat de boter smelten en laat die dan afkoelen
- roer de bloem met de gemalen amandelen onder de eigeelmassa
- voeg er aansluitend de boter en de yoghurt aan toe en meng
- schep er dan voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder en dan de bessen
't Water komt me zo in de mond! Is er eigenlijk al ooit iets mislukt van "baksels" bij jou?
BeantwoordenVerwijderenDeze ziet er alweer perfect uit! Deze wil ik ook wel eens proberen... en met amandelen? Mmmmm.
Fijn weekend!
Ja, bak hem maar want deze is heel gemakkelijk en lekker. En ja, onlangs bakte ik een appel-maanzaad cake, en echt, de kippen hebben hem gekregen want dat was niet te eten. Ook een fijn weekend
BeantwoordenVerwijderenDi sicuro buonissimo! Complimenti!
BeantwoordenVerwijderenEen specialleke, die vorm! Kan niet anders dan lekker zijn. Je hebt mooie bloemen in de tuin staan.gr bi
BeantwoordenVerwijderenGrazie per essere passata! :-)
BeantwoordenVerwijderenLa torta è bellissima!!
Absolutamente delicioso, uuuummmm!
BeantwoordenVerwijderen*Pilar*
Prima cake, met een fijne frisse smaak.
BeantwoordenVerwijderengr Sylvia