Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 150 g veldsla
- 2 wortelen
- 6 eieren
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 1/2 koffielepel vloeibare honing
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 g kerstomaten
- 1 gele paprika
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el cashewnoten
- 1 el balsamicoazijn
- 1/2 kl mosterd
- peper en zout
- kook de eieren hard gedurende een 10-tal minuten
- maak de blaadjes van de veldsla los en was ze zorgvuldig
- hak de cashewnoten fijn
- snij de kerstomaten in twee
- verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm
- rasp de wortelen
- rooster de sesamzaadjes in een pan
- pel de eieren en snij in de lengte in twee. Haal de eidooiers eruit
- doe de dooiers in een kom en prak ze fijn met een vork
- meng er de Griekse yoghurt onder, de geraspte wortelen en de sesamzaadjes.
- kruid met peper en zout
- vul de halve eiwitten met dit mengsel. ( dit gaat gemakkelijk met een spuitzak)
- meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de honing en de mosterd
- kruid met peper en zout
- doe de veldsla in een kom, meng er de tomaten, de paprika en de cashewnoten onder
- verdeel de sla over de borden, besprenkel met de vinaigrette en schik 3 halve eieren per bord
- serveer met stukje ciabatta
Ik gebruikte een rode paprika i.p.v. een gele, alhoewel deze laatste wel een extra kleurtje zou geven aan het .slaatje
recept: De Volkstuin
hallo ymme ziet er heerlijk uit
BeantwoordenVerwijderenlekker fris ook met dit weer!
:) We zijn allebei op de sesamtoer gegaan blijkbaar!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!