crea

donderdag 1 augustus 2013

Kleurrijk veldslaatje met gevulde eieren

Dit zomerse slaatje is heerlijk verfrissend bij deze hoge temperaturen.


Dit heb je nodig voor 4 personen:
  • 150 g veldsla
  • 2 wortelen
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1/2 koffielepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g kerstomaten
  • 1 gele paprika
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el cashewnoten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/2 kl mosterd
  • peper en zout
Voorbereiding:
  • kook de eieren hard gedurende een 10-tal minuten
  • maak de blaadjes van de veldsla los en was ze zorgvuldig
  • hak de cashewnoten fijn
  • snij de kerstomaten in twee
  • verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm
  • rasp de wortelen
  • rooster de sesamzaadjes in een pan
  • pel de eieren en snij in de lengte in twee. Haal de eidooiers eruit
Bereiding:
  • doe de dooiers in een kom en prak ze fijn met een vork
  • meng er de Griekse yoghurt onder, de geraspte wortelen en de sesamzaadjes.
  • kruid met peper en zout
  • vul de halve eiwitten met dit mengsel. ( dit gaat gemakkelijk met een spuitzak)
  • meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de honing en de mosterd
  • kruid met peper en zout
  • doe de veldsla in een kom, meng er de tomaten, de paprika en de cashewnoten onder
  • verdeel de sla over de borden, besprenkel met de vinaigrette en schik  3 halve eieren per bord
  • serveer met stukje ciabatta

Ik gebruikte een rode paprika i.p.v. een gele, alhoewel deze laatste wel een extra kleurtje zou geven aan het .slaatje

recept: De Volkstuin 

2 opmerkingen:

  1. hallo ymme ziet er heerlijk uit
    lekker fris ook met dit weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :) We zijn allebei op de sesamtoer gegaan blijkbaar!
    Ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen