crea

dinsdag 21 mei 2013

rabarbermuffins

Onze grote rabarberstruik staat daar maar in volle bloei mooi te zijn en ik zou er niets mee aanvangen. Dat mag ik toch niet toelaten dus dan maar rabarbermuffins gebakken. Ik vries er een gedeelte van in en dat is dan goed voor overwacht bezoek.


Dit heb je nodig voor 12 muffins:


  • 250 g rabarber
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 1 ei
  • 200 ml karnemelk
  • 125 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 250 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 75 ml arachideolie
  • zout
Bereiding:

  • verwarm de oven voor op 180°C
  • leg papieren vormpjes in een muffinblik
  • maak de rabarber schoon en snij in blokjes
  • spoel de sinaasappel met heet water
  • rasp de schil en pers de vrucht uit
  • meng het bakpoeder met de bloem
  • meng het ei met het sinaasappelsap, de geraspte schil, olie, suiker, vanillesuiker, karnemelk en een snuifje zout
  • roer het eimengsel geleidelijk door de bloem
  • schep er de stukjes rabarber door en doe het beslag in de vormpjes
  • zet 25' in het midden van de oven
  • laat afkoelen op een rooster
In plaats van karnemelk gebruikte ik halfvolle melk en de bloem en het bakpoeder verving ik door zelfrijzende bloem. Het resultaat : lekker en smeuïg en zeker niet te zoet.


Een recept van libelle Lekker

4 opmerkingen:

  1. hey das leuk idee ben gek op rabarber mmm leuk bedankt voor de tip en het recept
    groetjes leon10

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze ga ik ook nog eens proberen i.p.v. altijd maar rabarberconfituur te maken. Ook het invriezen is een interessante tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Emmy,

    Allereerst proficiat met je leuke blog!

    Ik ga de rabarbermuffins bakken en ik vroeg me af of er geen suiker in het beslag moet?
    Groetjes,
    Karine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag Karine,

    Dank je wel voor het bezoeken van mijn blog.
    En dat heb je goed opgemerkt, er moet zeker suiker (125 g) in het beslag. Ik heb het gelukkig toegevoegd aan de ingrediënten lijst
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen