Dit heb je nodig voor een grote taartvorm van 28 à 30 cm
- 1 vel uitgerold bladerdeeg
- 500 g verse asperges
- 100 g erwtjes (diepvries) of verse
- 500 g cottage cheese
- 4 à 6 sneetjes licht gerookte ham ( bv Ardense ham)
- 3 eieren
- bundeltje vers bieslook
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding:
- schil de asperges en laat 10 min. koken in lichtgezouten water
- kook de erwtjes 10 min
- laat asperges en erwtjes afkoelen en snij de asperges in kleinere stukken
- snij de gerookte ham in reepjes
- leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in de taartvorm en prik er enkele keren in met een vork
- schep de asperges, de erwtjes en de hamreepjes in de taartvorm
- klop de eieren los met de cottage cheese
- kruid met peper, zout en muskaatnoot en voeg ook het fijngesnipperde bieslook toe
- giet in de taartvorm en laat gedurende 30 à 35 min. bakken in een voorverwarmde oven van 200°C
- de eibereiding moet in het midden goed gestold zijn
- als je er met een mes insteekt dan moet dat er droog uitkomen
Mmmmmmmm. Groetjes, Marleen.
BeantwoordenVerwijderenHallo!
BeantwoordenVerwijderenUw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.
Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.
Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
Breng ons een bezoek!
Groetjes Magdalena
Volrecepten.nl