crea

zondag 12 februari 2012

rouladebiscuit met slagroom

nodig voor een bakplaat van 40 x 30 cm:

  • 4 eieren
  • 120g suiker
  • 60g bloem
  • 60g maïszetmeel
  • 20g gesmolten boter
  • gesmolten boter voor het bakblik
voorbereiding:
bestrijk de bakplaat met gesmolten boter en beleg met bakpapier

bereiding:

  • vermeng de eieren met de suiker en verwarm al kloppend tot 37°
  • klop koud tot een stevig en luchtig beslag
  • zeef de bloem en het maïszetmeel en spatel voorzichtig door het beslag
  • meng de gesmolten boter met het bovenste laagje van het beslag en spatel vervolgens voorzichtig door de rest
  • verdeel de rouladebiscuit gelijkmatig over het bakpapier

afbakken van de rouladebiscuit:

  • verwarm de oven voor op 220° en bak gedurende 6 à 8 minuten
  • keer onmiddellijk na het bakken de bakplaat met de biscuit om op een schone keukenhanddoek die lichtjes bestrooid is met suiker.
  • verwijder de bakplaat pas als de biscuit geheel is afgekoeld
afwerking:
nodig:

  • 500ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • suiker naar smaak
  • 2 kiwi's
  • 1 blik mandarijntjes
  • chocoladeschilfers

afwerking:
  • klop de slagroom met de suiker en de zakjes klopfix
  • verwijder het bakpapier en rol de biscuit voorzichtig op met behulp van de handdoek
  •  leg de rol op bakpapier
  • bestrijk de buitenkant met slagroom en druk tegen de zijkanten de chocolade schilfers
  • werk de bovenkant af met mandarijntjes en stukjes kiwi




Geen opmerkingen:

Een reactie posten