crea

zaterdag 26 september 2020

Speculaas muffins met crunchy vulling

 


Speculaas doet me altijd aan de herfst denken en ik vind het heerlijk als die verwerkt is in gebak

Dit heb je nodig:     voor 12 muffins

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 150 g suiker
  • snuifje zout
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 70 g speculaaskoekjes
  • crunchy speculaaspasta
  • 75 g gesmolten boter
  • 75 g maïsolie
- een muffin bakvorm
- wat boter voor de vorm
- een silicone (halve bol of praline)- of mini ijsblokjesvorm 


Bereiding:

Voorbereiding: 

vul 12 silicone- of ijsblokvormpjes met speculaaspasta en zet enkele uren in de diepvries



  • meng de bloem, de suiker en het zout
  • verkruimel de speculaas 
  • smelt de boter en roer de speculaas kruimels eronder. Door de warmte van de boter smelt ook de speculaas
  • klop de eieren los en meng met de melk, de speculaasboter en de maïsolie 
  • haal de bevroren speculaaspasta vormpjes uit de diepvries en druk ze uit de vorm
  • smeer de muffinplaat in met boter en vul de bodem met een laagje beslag
  • leg een speculaasvormpje (niet laten ontdooien) op het beslag



  • vul de muffinvorm verder voor drie vierde


  • verwarm de oven voor op 200°C en bak gedurende 18 à 20 minuten.

2 opmerkingen:

  1. De tafel is zo mooi met al die kleurtjes van het servies, het lijkt nog zomer bij u! :-)
    weer iets bij geleerd.
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag bi,
    ja, de foto is een tijdje geleden genomen en pas nu gepost. Want je vroeg toch naar nieuws op mijn blog. :)

    BeantwoordenVerwijderen