Dit heb je nodig:
- +/_ 350 g vers gemaakt gistdeeg of een rol kant en klaar kruimeldeeg
- 200 g verse frambozen
- 500 g volle platte kaas (kwark)
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 1 el puddingpoeder om te koken
- dit heb je nodig voor het deeg: basisrecept gistdeeg voor taarten of vlaaien uit 'Ons Kookboek' van kvlv
- 250 g bloem
- 15 g gist
- een mespunt zout
- 50 g vetstof
- 25 g suiker
- 1 ei
- 1 dl melk
Bereiding:
bereiding deeg:
- Zeef de bloem in een kom , maak in het midden een kuiltje en strooi het zout aan de buitenrand van de bloem.
- Breek de gist in 1 el lauwe melk en voeg de suiker toe. Giet dit mengsel in het kuiltje en dek af met wat bloem.
- Klop het ei los, voeg er de melk en de olie bij.
- Meng met de hand stilaan de bloem onder de opgeloste gist en voeg de helft van het melkmengsel toe, daarna de vetstof en de overige melk.
- Kneed het deeg dan op het werkvlak gedurende 10'.
- Laat vervolgens 30' rijzen.
- Doorkneed even. Rol uit, leg in de ingevette taartvormen
- verwarm de oven op 180° boven- en onderwarmte
- halveer de eieren en vang het eiwit op in een beker
- klop de eidooiers met de suikers tot een wit-gele schuimige massa
- voeg de platte kaas en het puddingpoeder erbij en meng tot een glad geheel
- klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder het kaasmengsel
- giet onmiddellijk het kaasbeslag op het deeg en duw er de frambozen willekeurig in
- bak de taart ca.35' à 45. Als de taart te bruin wordt, dek ze dan af met aluminiumfolie
- controleer of de taarten doorbakken zijn en ontvorm ze op een rooster, laat de taarten afkoelen
Zo lekker! Hoort tot mijn lievelingstaarten.
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes, Tinne
Dit is weer een lekkernij waar je niet aan kunt weerstaan !
BeantwoordenVerwijderenkusje bi