Dit heb je nodig:
- +/_ 350 g vers gemaakt gistdeeg of een rol kant en klaar kruimeldeeg
- 200 g verse frambozen
- 500 g volle platte kaas (kwark)
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 1 el puddingpoeder om te koken
- dit heb je nodig voor het deeg: basisrecept gistdeeg voor taarten of vlaaien uit 'Ons Kookboek' van kvlv
- 250 g bloem
- 15 g gist
- een mespunt zout
- 50 g vetstof
- 25 g suiker
- 1 ei
- 1 dl melk
Bereiding:
bereiding deeg:
- Zeef de bloem in een kom , maak in het midden een kuiltje en strooi het zout aan de buitenrand van de bloem.
- Breek de gist in 1 el lauwe melk en voeg de suiker toe. Giet dit mengsel in het kuiltje en dek af met wat bloem.
- Klop het ei los, voeg er de melk en de olie bij.
- Meng met de hand stilaan de bloem onder de opgeloste gist en voeg de helft van het melkmengsel toe, daarna de vetstof en de overige melk.
- Kneed het deeg dan op het werkvlak gedurende 10'.
- Laat vervolgens 30' rijzen.
- Doorkneed even. Rol uit, leg in de ingevette taartvormen
- verwarm de oven op 180° boven- en onderwarmte
- halveer de eieren en vang het eiwit op in een beker
- klop de eidooiers met de suikers tot een wit-gele schuimige massa
- voeg de platte kaas en het puddingpoeder erbij en meng tot een glad geheel
- klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder het kaasmengsel
- giet onmiddellijk het kaasbeslag op het deeg en duw er de frambozen willekeurig in
- bak de taart ca.35' à 45. Als de taart te bruin wordt, dek ze dan af met aluminiumfolie
- controleer of de taarten doorbakken zijn en ontvorm ze op een rooster, laat de taarten afkoelen