crea

vrijdag 30 augustus 2019

Mirabellentaart met frangipane

Het is weer mirabellentijd. Van deze heerlijke vruchtjes, die van ons boompje zijn blauw,  maakte ik al confituur en gebruikte ik de pruimpjes om er taarten mee te bakken. Op zoek naar nog meer taartrecepten kwam ik op deze blog terecht. Het recept dat ik daar vond, inspireerde me voor deze mirabellentaart met francipane.



Dit heb je nodig :

  • een taartvorm van 26 cm met losse bodem
  • 1 vel kant en klaar bladerdeeg
  • ca. 500 g mirabellen
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 75 g amandelpoeder + 2 el
  • 3 eieren
  • 1 dl room
  • 100 g suiker + 2 el
  • 2 el maïszetmeel 
  • wat vetstof voor de bakvorm


Bereiding:
  • strijk de bakvorm in met vetstof
  • bekleed de vorm met het bladerdeeg, vouw eventueel overhangend deeg langs de rand naar binnen tegen de zijkant en druk aan
  • was de mirabellen, halveer ze en verwijder de pit
  • prik enkele keren in de deegbodem met een vork en strooi de 2 el amandelpoeder er over
  • meng 2 el suiker met 2 el maïszetmeel en strooi dat ook uit over het amandelpoeder ( dit mengsel bindt tijdens het bakken het vrijgekomen sap) 
  • schik de halve pruimpjes, rechtopstaand en dicht tegen elkaar op het deeg
  • meng de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder, de eieren, de room en de suiker tot een glad beslag en verdeel het over de mirabellen
  • bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C , ongeveer 30 minuten
  • controleer met een priem de gaarheid van het gebak, blijft er nog deeg aanplakken laat het dan nog wat langer bakken. Er mag geen deeg meer aankleven als de taart genoeg gebakken is
  • laat de taart 15 min. afkoelen en haal ze dan uit de vorm, laat afkoelen op een rooster



Andere recepten met mirabellen:

5 opmerkingen:

  1. Ziet er super lekker uit! Lang geleden dat ik nog iets van gebak uit de oven toverde dus morgen even boodschappen doen :-)) Bedankt voor het recept Emmy!

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Tinne, een fijn weekend en als je aan bakken toe bent, veel succes.
      Liefs,Emmy

      Verwijderen
  2. Oh dat ziet er goed uit maar mirabellem zijn dat blauwe bessen ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neen, mirabellen zijn kleine pruimpjes zo groot als een kers.

      Verwijderen
  3. Ik ga ze met abrikozen maken. Zal ook wel lekker zijn? Dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen