crea

maandag 29 juli 2019

Brownie met zomerfruit

Brownie met fruit en slagroom, het is toch wel een ongewone combinatie. Eerst smelten de koude slagroom en de bessen in je mond en dan krijg je de zaligheid van de chocolade er bovenop.


Dit heb je nodig:

  • 125 g + een beetje boter
  • 75 g + een beetje bloem
  • 250 g pure chocolade
  • 100 g walnoten
  • 175 g suiker ( bijv. bruine suiker )
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • zout
  • 3 eieren
  • 75 ml slagroom
  • 1 tl bakpoeder
  • 500 g aardbeien
  • 200 g blauwe bessen
  • 100 g frambozen
  • 400 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • een springvorm van 24 cm

Bereiding:
  • vet de springvorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem
  • hak de chocolade en de walnoten apart grof
  • snijd de boter in blokjes en smelt hem de de helft van de chocolade au bain-marie
  • roer de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snuifje zout erdoorheen en laat ca. 5 minuten afkoelen
  • roer de eieren een voor een door het boterr-chocolademengsel
  • roer 75 ml slagroom erdoor
  • meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer kort erdoorheen
  • meng de walnoten en de overige stukjes chocolade eronder
  • strijk het beslag in de springvorm
  • bak 35 - 40 minuten in een voorverwarmde oven van 150 ° C ( hete lucht) of 175 °C elektrisch ( de taartbodem blijft een beetje vochtig vanbinnen)
  • laat een half uur afkoelen in de vorm en verwijder dan de rand
  • maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden, was de andere bessen en laat wat uitlekken op een handdoek
  • klop de slagroom stijf en voeg geleidelijk de vanillesuiker en de slagroomversteviger toe
  • neem de taart van de bodem, zet hem op een taartschaal en sluit de rand om de taart
  • bestrijk de taart met de slagroom
  •  leg de bessen en halve aardbeien op de slagroom
  • druk het fruit een beetje in de slagroom, zodat het goed blijft liggen op de taart
  • verwijder de springvormrand van de taart
recept:KKoken & Genieten juli 2012K

5 opmerkingen:

  1. 1 woord : Heerlijk! Nee, 2 woorden: "Heerlijk en prachtig!"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er hangt liefde in de lucht. Zo als zij het zo mooi beschrijft wordt het een explosie van smaak, ik noem dit een culinair genot waar je niet kan aan weerstaan.
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen