Dit heb je nodig:
- 125 g + een beetje boter
- 75 g + een beetje bloem
- 250 g pure chocolade
- 100 g walnoten
- 175 g suiker ( bijv. bruine suiker )
- 3 zakjes vanillesuiker
- zout
- 3 eieren
- 75 ml slagroom
- 1 tl bakpoeder
- 500 g aardbeien
- 200 g blauwe bessen
- 100 g frambozen
- 400 ml slagroom
- 2 zakjes slagroomversteviger
- een springvorm van 24 cm
Bereiding:
- vet de springvorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem
- hak de chocolade en de walnoten apart grof
- snijd de boter in blokjes en smelt hem de de helft van de chocolade au bain-marie
- roer de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snuifje zout erdoorheen en laat ca. 5 minuten afkoelen
- roer de eieren een voor een door het boterr-chocolademengsel
- roer 75 ml slagroom erdoor
- meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer kort erdoorheen
- meng de walnoten en de overige stukjes chocolade eronder
- strijk het beslag in de springvorm
- bak 35 - 40 minuten in een voorverwarmde oven van 150 ° C ( hete lucht) of 175 °C elektrisch ( de taartbodem blijft een beetje vochtig vanbinnen)
- laat een half uur afkoelen in de vorm en verwijder dan de rand
- maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden, was de andere bessen en laat wat uitlekken op een handdoek
- klop de slagroom stijf en voeg geleidelijk de vanillesuiker en de slagroomversteviger toe
- neem de taart van de bodem, zet hem op een taartschaal en sluit de rand om de taart
- bestrijk de taart met de slagroom
- leg de bessen en halve aardbeien op de slagroom
- druk het fruit een beetje in de slagroom, zodat het goed blijft liggen op de taart
- verwijder de springvormrand van de taart
recept:KKoken & Genieten juli 2012K