Dit heb je nodig:
- 1 kilo vijgen
- sap van 1 citroen
- sap van 1 sinaasappel
- 500 g geleisuiker ( 2/1 ) voor 1 kilo fruit en 500 g suiker
- enkele gesteriliseerde glazen bokaaltjes
Bereiding:
- was de vijgen en snijd ze in vier stukken
- pers de citroen en de sinaasappel uit
- doe alles samen in een grote kookpot en breng aan de kook, voeg eventueel wat water toe en roer af en toe
- laat de vruchten zachtjes koken tot ze gaar en zacht zijn,
- voeg de suiker toe, laat die al roerende smelten en breng aan de kook
- laat de confituur koken volgens de aangegeven tijd op het pakje geleisuiker
- giet de confituur in de potten en sluit ze onmiddellijk af.
In haar keukentje was het alle hens aan dek! Gewapend met een houten lepel maakte ze al roerend heerlijke vijgen confituur.
BeantwoordenVerwijderengr bi