crea

donderdag 27 september 2018

Vijgenconfituur

Door de afgelopen warme zomer en septembermaand is het de eerste keer dat ons vijgenboompje zijn vruchten kon laten rijpen. Niet zo vanzelfsprekend met ons Belgische klimaat. Ooit kon ik al eens 1 kilootje confituur maken maar nu heeft het ons al meer dan 6 kilo rijpe vijgen opgeleverd. En we plukken nog dagelijks. Dank je wel warme zomer en vijgenboompje.



Dit heb je nodig:

  • 1 kilo vijgen
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 500 g geleisuiker ( 2/1 ) voor 1 kilo fruit en 500 g suiker
  • enkele gesteriliseerde glazen bokaaltjes
Bereiding:
  • was de vijgen en snijd ze in vier stukken
  • pers de citroen en de sinaasappel uit
  • doe alles samen in een grote kookpot en breng aan de kook, voeg eventueel wat water toe en roer af en toe
  • laat de vruchten zachtjes koken tot ze gaar en zacht zijn, 
  • voeg de suiker toe, laat die al roerende smelten en breng aan de kook
  • laat de confituur koken volgens de aangegeven tijd op het pakje geleisuiker
  • giet de confituur in de potten en sluit ze onmiddellijk af.




1 opmerking:

  1. In haar keukentje was het alle hens aan dek! Gewapend met een houten lepel maakte ze al roerend heerlijke vijgen confituur.
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen