crea

vrijdag 31 augustus 2018

Hartige clafoutis in de vorm van een terrine

Deze hartige terrine met zomerse ingrediënten kan zowel lauw als koud gegeten worden, eventueel vergezeld van een slaatje.


Dit heb je nodig:

  • 2 courgettes 
  • 15 kerstomaatjes
  • 1/2 boeket bieslook
  • 4 eieren
  • 20 cl room of kookroom met verminderd vetgehalte
  • 120 g verse kaas ( type philadelphia) 
  • 40 g vers gemalen parmesaan
  • 20 ontpitte zwarte olijven
  • zout en peper
  • bakpapier
  • een terrinevorm



Bereiding:
  • snijd de courgettes in de lengte in heel fijne schijven
  • halveer de olijven en hak de bieslook in kleine stukjes
  • klop de eieren in een kom en voeg de geraspte parmesaan toe
  • meng de eieren en de kaas met de room en de verse kaas
  • voeg de olijven en de bieslook erbij
  • vet een terrinevorm in en bekleed die met bakpapier
  • leg een laag courgetteschijven op de bodem en tegen de zijkanten
  • voeg enkele tomaatjes toe en bedek alles met een laagje van het eiermengsel
  • leg laag om laag courgettes, tomaatjes en het eibeslag
  • laat de terrine ongeveer 50 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C
  • laat het hartig gebak een uur afkoelen 
  • dien de terrine lauw of koud op in schijven


Wil je met dit recept in individuele vormpjes bakken dan volstaat een baktijd van ongeveer 25 minuten.

Recept: Cuisine et vins de France, hors-série de printemps 2018.

1 opmerking: