Dit heb je nodig:
- 2 courgettes
- 15 kerstomaatjes
- 1/2 boeket bieslook
- 4 eieren
- 20 cl room of kookroom met verminderd vetgehalte
- 120 g verse kaas ( type philadelphia)
- 40 g vers gemalen parmesaan
- 20 ontpitte zwarte olijven
- zout en peper
- bakpapier
- een terrinevorm
Bereiding:
- snijd de courgettes in de lengte in heel fijne schijven
- halveer de olijven en hak de bieslook in kleine stukjes
- klop de eieren in een kom en voeg de geraspte parmesaan toe
- meng de eieren en de kaas met de room en de verse kaas
- voeg de olijven en de bieslook erbij
- vet een terrinevorm in en bekleed die met bakpapier
- leg een laag courgetteschijven op de bodem en tegen de zijkanten
- voeg enkele tomaatjes toe en bedek alles met een laagje van het eiermengsel
- leg laag om laag courgettes, tomaatjes en het eibeslag
- laat de terrine ongeveer 50 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C
- laat het hartig gebak een uur afkoelen
- dien de terrine lauw of koud op in schijven
Wil je met dit recept in individuele vormpjes bakken dan volstaat een baktijd van ongeveer 25 minuten.
Recept: Cuisine et vins de France, hors-série de printemps 2018.