Dit heb je nodig voor een vorm van 20 cm doormeter:
- 250 g bosbessen ( diepvries )
- 75 g boter
- 150 g volkorenkoekjes
- olie om in te vetten
- 6 blaadjes gelatine
- 250 g mascarpone
- 100 g suiker + wat extra
- 150 g yoghurt
- sap van 1 citroen
- 450 ml slagroom
- 100 g verse frambozen
Bereiding:
- smelt de boter en laat die even afkoelen
- maal de koekjes fijn in een hakmachientje of doe ze in een diepvrieszak, sluit de zak en rol er met een deegroller of fles overheen om de koekjes te verkruimelen
- kneed de kruimels met de boter door elkaar
- vet de bodem van een schaal en de binnenkant van een hoge taartring (20 cm) in en druk het mengsel op de bodem stevig aan
- zet ca. 30 minuten in de koelkast
- laat de bosbessen ontdooien
- week de gelatine in koud water
- meng de bosbessen, de mascarpone en de suiker met een spatel goed door elkaar
- roer de yoghurt en het citroensap erdoorheen
- klop 250 ml slagroom stijf
- knijp de gelatine uit en smelt hem in een pannetje op laag vuur
- roer er 2 el bosbessencrème door en spatel het gelatinemengsel door de rest van de crème
- schep de slagroom erdoorheen
- verdeel de mousse over de koekjesbodem
- laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast
- neem de taart uit de koelkast en verwijder de taartring
- klop 200 ml slagroom stijf en voeg al kloppende wat suiker toe naar smaak
- doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met gekartelde tuit en spuit toefjes room op de bovenkant van de taart
- zet een framboos op elk van de roomtoefjes
Recept ( aangepast ): Taartenhits, koken & genieten ; toppers van taarten !