crea
▼
maandag 13 november 2017
vrijdag 10 november 2017
Artist Anja binnenkort in Japan !
In december stelt Anja haar werk in Japan tentoon. Hoe groots is dit aan het worden. Ondertussen is ze volop bezig met het schilderen van nieuw werk. Succes verzekerd en heel veel geluk Anja.
https://www.facebook.com/anja.vanherle?hc_ref=ARShzuhRz2xMc4JOwOiXidIeybKmwwMww6cPojNUMo9kXnoDecSHJPbwWO6w9WJwpIc&pnref=story
https://www.facebook.com/anja.vanherle?hc_ref=ARShzuhRz2xMc4JOwOiXidIeybKmwwMww6cPojNUMo9kXnoDecSHJPbwWO6w9WJwpIc&pnref=story
zondag 5 november 2017
Groentetaart van bloemkool en broccolideeg
Een hartige vegetarische taart boordevol groenten en bovendien caloriearm.
Dit heb je nodig voor ca. 8 stukken:
Dit heb je nodig voor ca. 8 stukken:
- 500 g bloemkool
- 500 broccoli
- 500 g pastinaak
- 500 g wortelen
- 100 g gruyère (stuk )
- 6 eieren
- zout en peper
- 1 el olie
- 250 g room
- keukenmachine
- bakpapier
- bakplaat ( ca. 25 x 32 cm )
Bereiding:
- 1. voor het deeg:
- maak de bloemkool en broccoli schoon en snijd ze in roosjes van de stronk
- schil de stronk van de broccoli en snijd hem in blokjes
- maal alles in kleine porties in een keukenmachine
- rasp de kaas grof
- roer het bloemkool-broccolimengsel, de helft van de kaas en 2 eieren door elkaar
- breng op smaak met zout
- verwarm de oven voor op 200°C of 180°C hetelucht
- leg het bakpapier in de bakplaat en stort het groentemengsel erin
- druk alles goed aan en duw de randen een beetje omhoog
- .bak ca. 25 minuten
- 2. voor de vulling:
- schraap de pastinaken en wortelen, was ze, halveer ze en in de lengte en halveer ze nogmaals in de lengte
- verhit de olie in een grote pan en fruit er de pastinaak en de wortel in
- blus af met 250 ml water, gaar afgedekt ca. 8 minuten
- neem uit de pan en laat afkoelen en uitlekken
- klop 4 eieren, de room en de overige kaas door elkaar
- breng op smaak met zout en peper
- verdeel 1/3 van het mengsel over de deegbodem
- verdeel de groenten eroverheen
- giet het overige eimengsel erover en bak ongeveer 30 minuten verder
Recept ( aangepast ): Koken & Genieten . oktober 2017