crea

donderdag 17 augustus 2017

Quiche met kip en colombo kruiden

Het recept van deze quiche vond ik ook weer in het Franse tijdschrift "Maxi-cuisine" été 2017. Het trok mijn aandacht omdat 'colombo' nieuw was voor mij. Het is een kruidenmengeling afkomstig van de  Antillen en bestaat uit: kurkuma, korianderzaadjes, zwarte peper, mosterdzaadjes, laurier, thym, piment  en blaadjes van de West-Indische baai ((boom) uit Jamaica. De mengeling zorgt voor een verrassend lekkere smaak.


Dit heb je nodig voor  6 personen:

  • kruimeldeeg ( recept zie verder) of 1 rol  kant en klaar deeg
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ajuin
  • 2 kippenfilets 
  • 4 eieren
  • 1,5 soeplepel colombo
  • 25 cl room
  • 25 cl melk
  • zout en peper
  • olijfolie
  • bloem en boter voor de bakvorm
  • een springvorm of diepe taartvorm van max. 22 cm

Bereiding:
  • 1. het kruimeldeeg:
  • giet 250 g bloem in een kom en meng er 1 ei, 5 g zout en 125 g in blokjes gesneden boter onder
  • bewerk het deeg op het tafeloppervlak tot een glad geheel en laat het afgedekt met plasticfolie 30 min. rusten in de koelkast

  • 2. de vulling:
  • snijd de kip in kleine stukjes
  • meng ze in een grote kom met de colombo kruiden en 2 soeplepels olijfolie en plaats de kom in de koelkast
  • pel de ui en snij in schijfjes
  • was de paprika's, verwijder de pitjes en snij ze in dunne reepjes
  • meng alles onder de kip en de marinade
  • laat deze mengeling 10 minuten stoven in een pan met gesloten deksel en laat alles afkoelen

  • 3. de afwerking
  • verwarm de oven voor op 200°C
  • boter de bakvorm in en bestuif die met bloem
  • rol het deeg voorzichtig uit en bekleed er de bakvorm mee
  • prik meerdere keren met een vork in de deegbodem
  • giet de afgekoelde kip-groentemengeling op het deeg 
  • meng de eieren met de melk, de room, kruid met peper en zout en giet de bereiding op de vulling
  • Schuif het gebak in de oven laat ca. 35 à 40 minuten bakken, afhankelijk van de bakvorm
  • controleer de gaarheid: een priem moet droog zijn als je in de quiche prikt
  • laat afkoelen op een rooster en dien lauwwarm op met een slaatje



De colombo kruiden vond ik in een Franse supermarkt maar hier heb ik het nog niet gezien

Recept: Maxi-cuisine Hors-série été 2017

8 opmerkingen:

  1. Ik dacht nog " tja dan maak je die mengeling toch zelf" maar die blaadjes uit Jamaica, die leveren een klein probleempje. :-)
    Het ziet er weer heerlijk uit. Een complete maaltijdquiche!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik dacht nog: even een reisje naar Jamaica , maar Frankrijk zal ver genoeg zijn.
      Bedankt! :)

      Verwijderen
    2. alhoewel, dat reisje naar onze zuiderburen zou toch niet nodig zijn want blijkbaar zijn ze hier ook te koop. Ik moet eens op zoek gaan in de verschillende warenhuizen of misschien in de gespecialiseerde handel.

      Verwijderen
  2. Mmh, looks very yummy! I never heard of Colombo spices, too, but the mix sounds tasty. Jut googled and found out that it's available in several online shops, but the ingredients vary.
    Groetjes, Nata

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Day Nata, also for me, the herbs are new but apparently without problems for sale in France.
      Dear greetings, Ymme

      Verwijderen
  3. Super gerechtje en zeker met deze speciale kruiden, ik denk dat je niet ver moet zoeken! Bij Albert Heijn misschien, want daar hebben ze veel Aziatische gerechten en specerijen.
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, daar en in Nederland zullen ze het wel verkopen want het is een Antilliaans kruid.

      Verwijderen
  4. Lekker, zo'n rijk gevulde quiche, de kruidenmix wordt apart door de boomblaadjes. Benieuwd of het hier ook te verkrijgen is.

    BeantwoordenVerwijderen