Het werd een smeuïg gebak, net zoals de benaming van het recept al deed vermoeden: Douceur choco-fraises.
Dit heb je nodig:
- 100 g aardbeien
- 150 g zelfrijzende bloem + voor de bakvorm
- 140 g suiker
- 125 g boter
- 3 eieren
- 60 g amandelpoeder
- 70 g chocolade druppels
- 1 soeplepel bloemsuiker voor de afwerking
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 180°
- was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij ze in twee
- klop de eieren met de suiker
- laat de boter smelten en giet ze bij het eiermengsel
- meng er de bloem en het amandelpoeder onder
- voeg de aardbeien en de chocoladedruppels er voorzichtig onder
- smeer de bakvorm in en bestuif hem met boter
- giet het beslag in de bakvorm en laat ongeveer 35 à 40 minuten bakken
- laat het gebak afkoelen en bestuif met de bloemsuiker
Recept: Maxi cuisine: hors-série été 2017.
Aha aardbeien en chocolade te samen is een goed huwelijk vind ik!
BeantwoordenVerwijderenNu maar lekker genieten van de cake, misschien een cappuccino erbij
gr bi
Danke bi
VerwijderenAwel zie... aan deze zou ik me nog durven wagen. Klinkt ook zo lekker! Aardbeien en chocolade. Slecht kan dat niet zijn!
BeantwoordenVerwijderenDoe maar, kan niet mislukken.
VerwijderenDat ziet er lekker uit, aardbeien en chocolade, daar ben ik allebei erg dol op!
BeantwoordenVerwijderen