crea

woensdag 28 december 2016

Panna cotta van pompoen met tomatensalsa

Dit jaar serveerde ik op ons kerstfeest als voorgerecht een panna cotta van pompoen met tomatensalsa. Een hartige versie van de zoete dessert panna cotta. In mijn zoektocht naar een voor mij geschikt recept vond ik het bij haar . Het gerecht is ook geschikt voor vegetariërs.



Dit heb je nodig voor 8 personen: (pompoen panna cotta )
  • 500 g pompoen
  • 2,5 dl soja cuisine
  • 2 g agar-agar (vegetarisch alternatief voor gelatine)
  • sap 1/2 citroen
  • 1/2 pepertje
  • 1 à 2 cm gember
  • chilipoeder
  • peper en zout
voor de tomatensalsa:  recept carrefour
  • 400 g tomaatjes in verschillende kleuren
  • 2 el pesto van gedroogde tomaten
  • 10 sprietjes bieslook
  • 4 takjes peerselie
  • sap van een halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • zout en zwarte peper

Bereiding van de panna cotta:
  • schil de pompoen en snijd in stukken. Kook hem gaar in gezouten water. 
  • giet het water weg en vervang het door de soja cuisine, voeg het citroensap, het in kleine stukjes gesneden pepertje en gember, het chilipoeder erbij. Mix alles heel fijn
  • verwarm alles terug en voeg het agar-agar poeder toe. kruid met pezo en laat alles een 2 tal minuten doorkoken
  • giet de panna cotta in schaaltjes die je gemakkelijk kan ontvormen. Ik vette de schaaltjes in met wat olijfolie
  • laat alles enkele uren opstijven in de koelkast
Bereiding van de tomatensalsa:
  • snijd de bieslook en de peterselie fijn
  • snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en halveer ze nog eens
  • meng de tomatenpesto met het sap van de halve citroen en de olijfolie
  • breng op smaak met zout en peper
  • meng deze saus met de tomaten en de kruiden
stort de panna cotta op bordjes en werk af met de tomatensalsa.

7 opmerkingen:

  1. Ongelooflijk wat een prachtig afgewerkt bord! (je eet ook met je ogen)
    Je bent echt een top chef op culinair niveau!
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel bedankt al is het niet zo speciaal. Het is wel iets anders dan wat we gewoon zijn, hè. En kleurrijk was het wel.
      gr.

      Verwijderen
  2. Knap.
    Ziet en klinkt, er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Supermooi en lijkt me heel speciaal... was het lekker? Ik vrees alleen dat die bij mij niet zo mooi uit de vormpjes gaan geraken. En zoals bi al zegt... jij bent toch echt wel een keukenpiet ten top!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was er rechtuit niet gerust in dat het wel gesmaakt zou worden maar dat was niet nodig. Ze vonden het lekker, de tomaatjes met de pesto maken het heel smakelijk.
      En zo speciaal is dit niet en een gemakkelijk vooraf te maken gerecht. Maar toch bedankt.

      Verwijderen
  4. Wauw! Dat ziet er prachtig uit!
    Ik zou het niet vlug maken, maar dat heeft te maken met mijn 'kronkel'; panna cotta moet zoet zijn hihihihi!
    Liefs,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen