crea

maandag 10 oktober 2016

Muffins met havermout en wortel

Intussen zijn mijn 'blogproblemen' opgelost en kan ik weer af en toe lezen wat andere bloggers te vertellen hebben.
Vandaag bakte ik havermout muffins. De geraspte wortel en de yoghurt maken de muffins smeuïg en de havermout geeft ze stevigheid.


Dit heb je nodig voor 12 muffins:
  • 200 g bloem
  • 75 g havermoutvlokken
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 125 g suiker
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 200 ml yoghurt
  • 30 ml zonnenbloemolie
  • 1/2 theelepel vanilleextract
  • 50 g fijngeraspte wortel
  • een muffinplaat met 12 holtes
  • 12 papieren muffinvormpjes


Bereiding:
  • Bekleed de kuipjes van de muffinplaat met papieren vormpjes
  • verwarm de oven voor op 175 °C
  • meng in een kom de droge ingrediënten en in een andere kom alle 'natte' ingrediënten
  • voeg de droge mengeling bij de natte en roer alles kort door elkaar
  • doe het beslag in de muffinvormpjes en bestrooi elk hoopje met wat havermoutvlokken
  • bak de muffins in 30 minuten goudbruin
Ik gebruikte  zelfrijzende bloem i.p.v. bloem en bakpoeder
Na 20 minuten baktijd verhoogde ik de temperatuur naar 200 °C

Recept: Landleven Bakt - brood, taart, cake en koekjes.

4 opmerkingen:

  1. Mmmm klinkt alweer lekker!!! En ze zien er bovendien ook weer perfect mooi uit! Ook dat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is weer iets anders, ziet er wel lekker uit en de foto's zijn prachtig! Nu iets anders, heb je de foto's van je broer al gezien, in Los Angeles? Ik vind het geweldig en ontroerend tegelijkertijd.
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een recept uit het boekje dat je me leende. En ja die foto's heb ik gezien, lief hè.
      groetjes

      Verwijderen
  3. ziet er goed uit maar ook heel smakelijk !!

    BeantwoordenVerwijderen