Dit heb je nodig voor een taartvorm of -ring van 20 cm doormeter
- één rol bladerdeeg
- een weinig gesmolten boter
- 45 g bakmarsepein ( 50 % amandelen + 50 % suiker )
- 30 g pistachenoten, vermalen tot poeder
- 35 g zachte boter
- een beetje amandelextract en / of kirsch
- 1 ei
- 30 g bloem + 2 g bakpoeder, samen gezeefd
- 2 kleine blikken abrikozen of 1 groot blik
- afdekgelei
- 30 g geschaafde, geroosterde amandelschilfers ( enkele minuten in een oven van 180°C tot ze lichtbruin zijn
Bereiding:
- rol het bladerdeeg open prik het rijkelijk in met een vork
- smeer de bakvorm in met de gesmolten boter en beleg hem met het bladerdeeg
- druk het bladerdeeg voorzichtig tegen de vorm en rol het overtollige deeg af met een deegrol
- meng de bakmarsepein en het pictachepoeder met de hand en voeg geleidelijk de zachte boter toe
- meng het amandelextract en / of kirsch en het ei erdoor en klop tot een luchtig beslag
- spatel het bloem-bakpoedermengsel erdoor tot een gladde crème
- spuit de crème op de bladerdeeg bodem
- schik de abrikozen in een waaier over de crème
- bak de taart af in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 25 à 30 minuten
- breng de afdekgelei met een weinig water aan de kook en abrikoteer de bovenkant ermee
- breng de geroosterde amandelschilfers aan op de taartrand
In plaats van bladerdeeg gebruikte ik zelfgemaakt boterdeeg. Het recept vind je hier.
Recept ( aangepast ) : "Basic taarten". auteur Christophe Declercq.
die ziet er lekker uit , ook eens proberen
BeantwoordenVerwijderenGepind! Deze ga ik kunnen... deeg dat je zelf kan kopen... moet lukken! Hoop ik...;-)
BeantwoordenVerwijderenMjommmmjommm....
BeantwoordenVerwijderenTasty cake with my favorite apricots!
BeantwoordenVerwijderen