crea

zondag 19 juli 2015

Griekse yoghurtcake met zomerfruit

Het recept voor deze cake vond ik heel toevallig op het blog van Bijaranka. Hier worden alleen blauwe bessen aan het beslag toegevoegd maar omdat ik er niet voldoende in voorraad had gebruikte ik dan maar wat er wel was. Het 'zomerfruit' in deze cake werd dan: 1 nectarine, 3 abrikozen en een handvol blauwe bessen. Maar wat je ook aan fruit toevoegt, dit kan niet fout gaan. Het fruit en de yoghurt zorgen voor een smeuïg resultaat.


Dit heb je nodig:

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 175 g Griekse yoghurt
  • 215 g suiker
  • 3 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • vanillearoma
  • snufje zout
  • 1 nectarine, 3 abrikozen en een handvol blauwe bessen 

Bereiding:
  • was het fruit, verwijder de pit van de abrikozen en de nectarine en snijd ze in kleine blokjes
  • klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel, voeg de olie en de yoghurt toe en meng goed
  • roer er de bloem onder met het vanillearoma en het zout
  • schep de helft van het fruit onder het deeg
  • giet het cakedeeg in een beboterde cakevorm en leg de rest van het fruit er vanboven op
  • bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 60 minuten of tot hij gaar is
  • laat het gebak een tiental minuten rusten in de vorm en stort de cake dan op een rooster en laat afkoelen




  • In het originele recept wordt gewone bloem gebruikt met een half zakje bakpoeder.
  • ik bakte de cake in een vierkante vorm 
  • de cake heeft 10 minuten langer moeten bakken: controleer altijd aan het einde van de baktijd of een priem die je in het midden van de cake steekt, er droog uitkomt. 
  • Als je het originele recept met blauwe bessen wil volgen dan gebruik je 120 g bessen

15 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit, je bent echt een bakwonder!
    Ben net eens gaan kijken bij "der brotdoc" amai zeg zo veel verschillende broden.
    Dat zijn echte bakkers, die hun stiel kennen, ik hou niet zo van dat industrieel gedoe...
    Dikke knuffel.gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit...yummie...:-)!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt Bi. Nog een fijne avond.
    Knuffel too!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit receptje heb ik nog niet gemaakt op basis van Griekse yoghurt en ziet er weer verrukkelijk uit. Dus je kan het al raden hé lieve Emmy ... morgen even wat blauwe bessen halen :-) .Mijn ventje gaat weer super blij zijn en al raden waar ik het receptje gehaald heb :-)

    Fijne zondagavond, liefs Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmmm……
    Merci pour la recette

    xxx Maria xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh ...wat ziet die taart er weer lekker uit ..
    die ga ik zeker maken ..griekse yochurt hebben we hier genoeg :)
    een fijne en cretieve week
    veel liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah ja Nieneke, dit is een passend gebak voor u. En die yoghurt zal waarschijnlijk nog van een betere kwaliteit zijn en je moet er niet eens naar zoeken.
      Nog een fijne week.
      lieve groetjes

      Verwijderen
  7. Merci pour votre visite sur mon blog et merci pour votre commentaire :)

    Bonne journée
    xxx Maria xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mmmm... dit lijkt mij overheerlijk! En met al dat fruit en die yoghurt kan het niet anders dan dat dit gezond gebak is, toch?!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou die staat inmiddels in de oven via onliemie hier terecht gekomen en wat een heerlijks allemaal ,
    Heb er mijn eigen draai aangegeven en soja yogurt ,met appelbessen gedaan en honing inplaats van suiker ben benieuwd over een uurtje .....maar ziet er nu al goed uit .tot de volgende keer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Marloes, fijn dat je me gevonden hebt en al meteen een recept probeert.
      Veel succes en smakelijk.

      Verwijderen