Gisteren namiddag waren de kleinkinderen Klara, Lena en Jan nog eens hier. Dus een goede gelegenheid om wafels te bakken. Klara helpt graag in de keuken en nadat de eerste wafels klaar waren, vroeg ze of ik al eens wafels met appel had gebakken. Dat had ik nog niet eerder gedaan en ook haar mama niet, zo bleek. Dus werd het experimenteren. Ik schilde de appel en Klara verdeelde hem in kleine blokjes. Toegevoegd en goed gemengd onder het deeg bakten we de eerste wafels met de appelstukjes. Nieuwsgierig naar het resultaat, want zouden ze goed uit het wafelijzer los komen ? En ja, zonder probleem groeide de stapel appelwafeltjes van Klara. Dat er gesmuld werd moet ik er niet bij vertellen zeker.
Dit heb je nodig :
- 500 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 300 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 250 g gesmolten boter
- 1 tas water
- 1 grote appel ( boscoop)
Bereiding:
- meng de bloem met het bakpoeder en de suikers
- voeg de gesmolten boter, de eieren en het water erbij
- meng alles goed tot een glad deeg
- roer de in kleine blokjes gesneden appel er onder
- laat het deeg ca. 15 minuten rusten
- bak de wafeltjes
Als ik deze wafeltjes nog eens bak dan ga ik 2 appels onder het deeg mengen en kijken of dat nog zo goed zal lukken.