crea

donderdag 26 maart 2015

Appelwafeltjes

Deze wafeltjes zien er gewoon uit maar als je ze eet dan proef je de stukjes appel die er in meegebakken zijn.


 Gisteren namiddag waren de kleinkinderen Klara, Lena en Jan nog eens hier. Dus een goede gelegenheid om wafels te bakken. Klara helpt graag in de keuken en nadat de eerste wafels klaar waren, vroeg ze of ik al eens wafels met appel had gebakken. Dat had ik nog niet eerder gedaan en ook haar mama niet, zo bleek. Dus werd het experimenteren. Ik schilde de appel en Klara verdeelde hem in kleine blokjes. Toegevoegd en goed gemengd onder het deeg bakten we de eerste wafels met de appelstukjes. Nieuwsgierig naar het resultaat, want zouden ze goed uit het wafelijzer los komen ? En ja, zonder probleem groeide de stapel appelwafeltjes van Klara. Dat er gesmuld werd moet ik er niet bij vertellen zeker.

Dit heb je nodig :
  • 500 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 250 g gesmolten boter
  • 1 tas water
  • 1 grote appel ( boscoop)
Bereiding:
  • meng de bloem met het bakpoeder en de suikers
  • voeg de gesmolten boter, de eieren en het water erbij
  • meng alles goed tot een glad deeg
  • roer de in kleine blokjes gesneden appel er onder
  • laat het deeg ca. 15 minuten rusten
  • bak de wafeltjes
Als ik deze wafeltjes nog eens bak dan ga ik 2 appels onder het deeg mengen en kijken of dat nog zo goed zal lukken.

woensdag 18 maart 2015

Artist Anja Van Herle in New York

Mijn petekind Anja stelt haar werk tentoon in New York! Hoe groot is dat. Bekijk ook haar werk op Anja V


2 weeks away...The affordable Art Fair New York.
www.joanneartmangallery.com

dinsdag 17 maart 2015

Ballonnenvaasjes

Als tafelversiering voor de 55+ namiddag maakten we deze keer vaasjes van ballonnen.



Om deze vaasjes te maken heb je  ballonnen nodig, droge witte zand om ze te vullen en pipetjes die je in de hals van de ballon stopt. 

We hebben heel wat afgelachen tijdens het vullen van de ballonnen, ook zand tussen de tanden gehad en  een keuken die onder het zand zat, want we moesten nog ervaring opdoen en dat ging gepaard met de nodige hilariteit. Onder een stralend lentezonnetje op het terras , uiteindelijk buiten, werden we stilletjes aan bedreven in het maken van deze ballonnenvaasjes. 


Een KVLV- idee.


zondag 15 maart 2015

Plaatgebak met abrikozen of perziken

Morgen gaat in onze kvlv-afdeling de jaarlijkse 55+ namiddag door. 108 dames zullen gezellig kunnen keuvelen, luisteren naar de lezing en tussendoor genieten van koffie met belegde broodjes en gebak. Voor een groep is een plaatgebak handig want je hebt meteen genoeg voor een groot aantal personen  en dus heb ik er vandaag alvast één gebakken.


Dit heb je nodig:

  • 1,2 kg verse of 1,7 l abrikozen  of perziken uit blik
  • 6 eieren
  • 300 g + een beetje zachte boter of margarine
  • 300 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 250 g + een beetje bloem
  • 5 el melk
  • 100 g hazelnoten ( gemalen)
  • poedersuiker

Bereiding:
  • vet een bakblik ( ca. 32 x 39 cm, diepte ca. 3,5 cm) in en bestrooi het met bloem
  • was de verse abrikozen of perziken , halveer ze en verwijder de pitten. 
  • perziken uit blik kunnen geheel of in stukken gesneden gebruikt worden
  • splits de eieren. 
  • klop de boter, 150 g suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een crème
  • meng de eidooiers één voor één erdoorheen
  • voeg om en om de bloem en de melk in kleine hoeveelheden toe
  • klop de eiwitten met een snufje zout stijf
  • voeg geleidelijk 150 g suiker toe en blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost
  • maal de hazelnoten fijn
  • roer het eiwitschuim en de fijngemalen noten door de deegmassa
  • strijk het beslag in het bakblik
  • verdeel de abrikozen of perziken met de bolle kant naar beneden over het beslag
  • bak de cake ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven ( elektrisch 175 °C of hetelucht: 150 °C)
  • laat hem afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.
  • serveer de cake eventueel met een toefje slagroom
Andere recepten voor plaatgebak:



Recept: Het superdikke taartenboek (deel 1 t/m gebundeld) . Koken & Genieten

zondag 8 maart 2015

Sjaals met kleurenverloop 2

Even een kort berichtje en enkele foto's over de vorderingen van mijn sjaals. Het zal waarschijnlijk wel al najaar zijn als deze sjaals de gewenste lengte hebben want ik ben ondertussen gestart met een derde, klein haakproject???????????







beursjes met beugelsluiting