Zestig leden van onze kvlv-afdeling kregen vorige vrijdag dit dessert als afsluiter van het kerstfeestmaal.
Yoghurtbavarois
met frambozencoulis (voor 8 kleine glaasjes of 5 à 6 grotere, afhankelijk van het glas)
Nodig:
1 voor de
frambozencoulis:
- 200 g frambozen (diepvries)
- 40 g suiker
- 1 blaadje gelatine
2. voor de yoghurtbavarois:
- 200 g magere yoghurt
- 200 ml room met 30 g suiker halfvast opgeklopt
- 2 blaadjes gelatine
Bereiding:
- Laat 1 blaadje gelatine weken in koud water
- verwarm de frambozen in een pannetje tot ze helemaal ontdooit zijn
- mix ze fijn en verwarm verder maar laat zeker niet koken
- Haal de gelatine uit het water, knijp uit en los de gelatine op in de warme gemixte frambozen
- laat afkoelen en giet een bodempje coullis in de glazen, Houd wat coullis ( 1 soeplepel per glas) apart voor de afwerking
- zet de glazen in de koelkast en maak ondertussen de yoghurtbavarois
- Laat voor de bavarois de 2 blaadjes gelatine weken in water
- Haal ze uit het water, knijp uit, los ze op in wat verwarmde yoghurt en meng dat onder de resterende yoghurt
- Spatel de helft van de yoghurt onder de halfvast opgeklopte room
- Meng alles met de resterende yochurt
- Haal de glaasjes uit de koelkast en vul ze met de bavarois
- Plaats terug in de koelkast
- lepel 1 soeplepel coulis over de opgesteven bavarois, draai even met het glas zodat de coulis zich gelijkmatig over het oppervlak verdeeld
- werk af met een verse framboos en bestuif eventueel met wat bloemsuiker.
de glaasjes voor het kvlv-kerstfeest, nog onafgewerkt |
Recept: Basic patisserie van Christophe Declercq (aangepast )
Mmmm framboos... één van mijn favorieten. :-)
BeantwoordenVerwijderenDaar hebben ze zeker van genoten! Ik ga het ook maken! Lekker fris en luchtige gr bi
BeantwoordenVerwijderenEen super lekker dessertje !
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Tinne
En zo een receptje plaats je nú... Wanneer mijn menu voor kerstavond al vastligt. En ik vandaag naar de winkel mijn inkopen moet gaan doen. En nu slaat de twijfel toe over de keuze van mijn dessert... Zucht...
BeantwoordenVerwijderen;-))))
Mmm, dit zou wel eens ons kerstavonddessertje kunnen worden hier thuis! Het ziet er heerlijk fris en fruitig uit, bedankt voor het recept en fijne kerstdagen!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!!!
BeantwoordenVerwijderenCreatieve groetjes, Gaby
Ziet er lekker uit! ;-)
BeantwoordenVerwijderenhttp://tastinglifestyle.blogspot.be
dat ziet er heel lekker uit. Hele fijne kerst en een gelukkig creatief 2015 . liefs Janita
BeantwoordenVerwijderenMmmmm.... Wordt het tiramisu of dit.... Of allebei??
BeantwoordenVerwijderenBij de bavarois heb ik een vraagje; verwarmde yoghurt met gelatine gaat bij de rest vd yoghurt, dan de helft van dit mengsel bij de room en vervolgens de andere helft er ook bij? M.a.w. In delen, langzaam álles bij de room?
En chapeau zeg... 60 mooie toetjes!!
Moet resterende room niet resterende yoghurt zijn of zie ik het verkeerd? Tja zo'n lekker dessertje mag ik niet naar de vaantjes helpen... daarom effe dubbelcheck! ;-)
BeantwoordenVerwijderenDankjewel voor het receptje.
Ja, dat heb je goed gezien, ik heb het aangepast. . Bedankt.
BeantwoordenVerwijderenAlweer een topidee voor een feestelijk dessert ! Mmm, dat zie ik alvast zitten voor oudejaarsavond ! Dank u wel !
BeantwoordenVerwijderen