crea

dinsdag 15 april 2014

Chocoladebroodjes met macaron


Deze broodjes met een krokant amandellaagje stonden al een tijdje op mijn 'te bakken' lijstje en met de paasdagen in zicht mag er wel eens een luxe broodje op tafel komen.



Dit heb je nodig voor 15 kleine of 6 kleine en 1 groter broodje:

Voor het deeg:
  • 500 g bloem
  • 35 g verse gist
  • 1 eidooier
  • 225 g lauw water of melk
  • 50 g suiker
  • 9 g zout
  • 75 g vetstof
  • 100 g chocoladedruppels
  • bloemsuiker voor het bestrooien van het deeg
voor de macaron:
  • 80 g eiwit
  • 100 g gemalen amandelen
  • 60 g suiker
Bereiding: in een keukenmachine
  • meng voor de macaron alle ingrediĆ«nten goed door elkaar en laat rusten in de koelkast
  • los de gist op in het water of in de melk
  • voeg er de suiker, boter, eidooier aan toe en meng
  • voeg er de bloem bij en strooi het zout erover
  • meng en kneed het geheel tot een soepel deeg
  • laat het deeg 30 minuten rijzen
  • meng er dan de chocoladedruppels onder en bol het deeg op
  • laat 10 minuten rijzen onder plasticfolie
  • weeg stukjes van 60 g af, bol ze op en doe ze in vormpjes of leg ze op een bakplaat
  • laat 30 minuten rijzen en strijk ze dan in met de makaron
  • laat ze nu nog 30 minuten rijzen
  • bestrooi ze met bloemsuiker
  • bak ze op 220°C gedurende 10 minuten

recept: Basic broodjes en koeken. Frank Deldaele. (Lannoo)

4 opmerkingen:

  1. Deze wil ik absoluut eens uitproberen. Ben daarstraks juist bloem e.d. gaan halen en zet dit receptje op de eerste plaats. Bedankt voor het recept te delen. Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ze zien er heerlijk uit fijne pasen alvast !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die zien er heel lekker uit, het water komt in mijn mond.
    Fijne paasdagen,
    Martine

    BeantwoordenVerwijderen