Dit jaar bestelde ik bij de paashaas eitjes met een bruin kleurtje. Dit bruine kleurtje krijg je door de natuurlijke kleurstof van uienschillen. Ik begin al enkele weken voor Pasen met het verzamelen van de uienschillen . ( ongeveer van 20 uien ). Op het moment dat ik de eitjes wil verven dan laat ik de schillen een tiental minuten koken of tot ze zacht beginnen te worden en hun kleur afgegeven hebben aan het kookwater. Daar giet ik dan een flinke geut azijn bij en dan kan het koken van de eitjes beginnen in dit gekleurde water.
De paastafel werd deze keer aangekleed in warme, zonnige geeltinten gecombineerd met de bruine eitjes en de bloempotbroodjes.
Mooie tafel waar je de gezelligheid zo kunt vanaf lezen. Fijne avond, Tinne
BeantwoordenVerwijderenZo'n grote gezellige tafel! Dat feest kon niet stuk! En die bloempotbroodjes zijn echt origineel! De uieneieren herinneren me aan pasen bij Peteke... Heel lang geleden al! Fijn dat ik nu weet hoe je die zo kleurt. Dat wordt genoteerd! ;)
BeantwoordenVerwijderenJa, dat was bij ons Peteke zo en bij ons ma en nu dus bij mij!
VerwijderenBeautiful decorations!!
BeantwoordenVerwijderenHugs.
He ymme.Een mooie en gezellige tafel. En vooral die gekleurden eitjes!
BeantwoordenVerwijderenJa Polleke ! wij hadden ook van die eitjes. ha ha .gr bi
Ja Bi, gelukkig ken je Polleke! :)
BeantwoordenVerwijderen