Dit heb je nodig
1 voor het zanddeeg en de bereiding : zie hier
2 voor vulling:
- 350 g amandelpoeder
- 300 g suiker
- 300 g boter (op kamertemperatuur)
- 6 eieren
- 115 g zelfrijzende bloem
- 12 appels
- abrikozenconfituur
Bereiding:
- roer de boter en de suiker romig
- klop er de eieren er één voor één onder
- meng er als laatste beetje bij beetje het amandelpoeder en de zelfrijzende bloem onder
- beleg het deeg met de helft van de in schijfjes gesneden appels
- strijk het frangipanedeeg erover
- duw de overige appelpartjes in het deeg
- schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 175°C en bak gedurende 45 à 50 min.
- laat afkoelen op een rooster
- bestrijk het gebak met warme abrikozenconfituur.
recept: Ons Bakboek van kvlv
Aan dit is de echtgenoot verslaafd! Dat zou hier snel ribbedebie zijn! 't Ziet er echt weer heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenThese apple slices look wonderful... I can see that you have baked a lot to share :D
BeantwoordenVerwijderenZalig zeg ... begin al te watertanden als ik het zie ... mijn lievelingsgebak ... . Bedankt om het recept te delen en vooral om het uit te schrijven daar het heel wat werk vraagt telkens. Liefs, Tinne
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit... Ik bak regelmatig frangipanetaart, maar ga deze versie zeker binnenkort uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenMom mmmmmm goede ☺ http://coccinellecreative.blogspot.it/
BeantwoordenVerwijderen