crea

donderdag 2 januari 2014

Krokant appelgebak met cornflakes

Dit is een eenvoudig maar toch net iets anders dan een gewoon appelgebak. Door de cornflakes krijgt het gebak een 'crunchy' laagje.


Dit heb je nodig: ( voor 24 stukken )


  • een ovenbakplaat
  • 225 g boter
  • 250 ml melk
  • 225 g + 1 el suiker
  • een snuifje zout
  • 1 pakje verse gist ( 42 g )
  • 1 ei
  • 1,5 kg appels
  • 2 el vloeibare honing
  • 3 el slagroom
  • 150 g cornflakes
  • vet voor de ovenplaat

Bereiding:


  • smelt 75 g boter en voeg de melk eraan toe
  • meng de bloem met de suiker en het zout
  • los de gist op in het lauwwarme melk-boter mengsel en voeg 1 el suiker toe
  • de opgeloste gist met het ei op de bloem gieten en kneden tot een glad deeg
  • afgedekt 30 minuten laten rijzen
  • kneed het deeg nogmaals, rol het uit tot een grote rechthoekige lap en bekleed de ingevette bakplaat ermee
  • laat nog 20 minuten rijzen
  • schil de appels, ontkern, snij ze in vier en halveer ze nog eens
  • leg de appelschijfjes op het deeg
  • smelt 150 g boter, 150 g suiker en de honing en laat al roerende even koken
  • neem van het vuur en roer er de slagroom onder
  • schep de cornflakes eronder
  • bedek de appels met het cornflakes mengsel
  • schuif de plaat in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ca. 25 min. bakken
  • laat het gebak op een rooster afkoelen 
  • verdeel het afgekoeld appelgebak in ongeveer 24 stukjes


recept: Laura Backen im Herbst 03/2013

Het recept is berekend voor een grote ovenplaat maar eigenlijk heb je nog te veel deeg. Ik zou de hoeveelheid deeg halveren en er dan een kleinere ovenplaat mee bekleden of een andere grote taartvorm. 

2 opmerkingen:

  1. Klinkt alweer heerlijk! Nu eerst even de eindejaarskilootjes er af werken. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmmm ziet er heerlijk uit bedankt voor het recept moet nu alleen beetje rustig aan doen zo na de feestdagen maar ga het zeker eens uitproberen groetjes leon10

    oh ja nog een gelukkig 2014

    BeantwoordenVerwijderen