crea

woensdag 9 oktober 2013

Venkel met sinaasappelsaus

Geen mooi gedresseerd bord want het is dagelijkse kost. En ik houd niet zo van venkel maar dit recept is "top" zoals onze tv-kok Jeroen Meus het zo mooi kan zeggen. In "Ons Kookboek" staat bij het recept " lekker bij gebakken vis", dus diende ik de venkel op met gebakken kabeljauw en krielaardappeltjes. Om duimen en vingers af te likken.  


 Dit heb je nodig:

  • 2 venkels
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 steranijs
  • geraspte zeste en sap van een onbehandelde sinaasappel
  • 2 el fijngehakte dille, peper en zout


bereiding:

  • was de venkel en snijd in de lengte in fijne partjes
  • verhit de boter in een pan, strooi er de suiker over en laat er de venkel samen met de steranijs 10 min. in karamelliseren
  • overgiet met het sinaasappelsap en de zeste
  • laat nog 5 min. sudderen
  • werk af met dille en breng op smaak met peper en zout
  • lekker bij gebakken vis

4 opmerkingen:

  1. Kan niet anders dan lekker zijn! Die steranijs ook gewoon in stukjes? En dat is allemaal mals in die korte tijd? Of nog wat knapperig?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die steranijs heb ik in zijn geheel laten meestoven voor de smaak en nadien verwijderd want daar stond verder geen uitleg bij. Maar echt heel lekker. Maar dat moet ieder voor zich uitmaken natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is inderdaad om duimen en vingers af te likken!
    We hebben het vorig jaar op de KVLV-kookles mogen proeven en sindsdien staat dit gerechtje hier regelmatig op het menu!

    BeantwoordenVerwijderen